Top 20 ČR: Divergence na vrchol nedosáhla

Vydáno: 06.05.2014 08:39 - Alžběta Fridrichová | foto: Bontonfilm

Po týdenní absenci na vrcholu žebříčku, kdy si zlatou placku ukořistila premiéra The Amazing Spider-Man 2, už Rio 2 znovu stojí sebevědomě v čele. Na trojce se umístila sci-fi novinka Divergence.
Fotografie z filmu Rio 2 / Rio 2Studený prodloužený víkend nahnal do kin rodiny s dětmi, a tak se není čemu divit, že se tržby animáků jako mávnutím kouzelného proutku vymrštily o několik desítek procent vzhůru. Z toho určitě nejvíce těžil kouzelný animák Rio 2, který po jediném vítězném víkendu sesadil ze zlaté příčky Amazing Spider-Man 2 s více než půlmilionovým náskokem. Pavoučí muž si ovšem také nevedl špatně a z premiérového výsledku odečetl jen necelých dvacet procent.

Třetí příčku si vybojovala s třinácti tisíci diváky novinka Divergence, která si tak přišla na jeden a tři čtvrtě milionu. O dvě stě padesát tisíc za ní zaostala další z premiér, a to komedie s Cameron Diaz v hlavní roli s názvem Jedna za všechny, která si tudíž odnesla jen bramborovou pozici.

Fotografie z filmu  / Pojedeme k mořiNa pětku poklesla úspěšná česká komedie v režii Jiřího Mádla Pojedeme k moři, která si podržela své slušné skóre z minula, naopak Captain America: Návrat prvního Avengera, jemuž minule patřil bronz, se propadl i se ztrátou na tržbách na šesté místo. Sedmičku bere komedie 10 pravidel jak sbalit holku a na osmou příčku vystoupala novinka Hurá do pravěku! s pěti tisíci prodaných lístků.

Po debaklu z minulého týdne se tentokrát Noe statečně držel, zato Transcendence pozbyla čtyři příčky a bere desítku. Jedenácté místo si připsala Zvonilka a piráti a na dvanáctce se umístila novinka Doupě.

Fotografie z filmu LEGO® příběh / O více než polovinu si polepšil Grandhotel Budapešť, kterému to ovšem nepomohlo udržet si osmičku z minula, a tak se musel spokojit až se třináctou příčkou. Na své si přišly také animáky Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana a LEGO® příběh, jimž diváci nasypali do kasičky dohromady přes čtyři sta tisíc.

Procenta přičítala i dvojice DvojníkOna, zatímco Nekonečná láskaBabovřesky 2 poklesly na konec žebříčku, přičemž na samém chvostu se protentokrát usadila komedie 3 dny na zabití.

Na druhý květnový svátek se můžeme těšit na české drama Hany, irský snímek stejného žánru Jako bych tam nebyla nebo německý snímek s Benem Kingsleym Ranhojič. A aby toho nebylo málo, připojili distributoři na konec seznamu ještě hudební snímek Violetta koncert.

TOP 20: VÍKEND OD 1. 5. 2014

  1. Rio 2 3,4 mil.
  2. Amazing Spider-Man 2 2,9 mil.
  3. Divergence 1,8 mil (novinka)
  4. Jedna za všechny 1,5 mil. (novinka)
  5. Pojedeme k moři 957 tis.
  6. Captain America: Návrat prvního Avengera 861 tis.
  7. 10 pravidel jak sbalit holku 765 tis.
  8. Hurá do pravěku! 642 tis. (novinka)
  9. Noe 633 tis. 
  10. Transcendence 575 tis.

  11. Zvonilka a piráti 531 tis.
  12. Doupě 497 tis. (novinka)
  13. Grandhotel Budapešť 467 tis.
  14. Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana 252 tis.
  15. LEGO® příběh 146 tis.
  16. Nekonečná láska 128 tis.
  17. Dvojník 68 tis.
  18. Ona 65 tis.
  19. Babovřesky 2 58 tis.
  20. 3 dny na zabití 53 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY