Klip z X-Men vysvětluje, proč Profesor X může chodit

Vydáno: 02.05.2014 15:00 - | foto: facebook tvůrce

Co způsobilo, že Profesor X může znovu chodit? Z jakého důvodu se vzdal svých schopností? Proč opustil mutanty? A opravdu musí mít každý komiksový film scénu v letadle? Dozvíte se v novém klipu z X-Men: Budoucí minulost.
James McAvoy, Michael Fassbender ve filmu X-Men: Budoucí minulost / X-Men: Days of Future PastDobře, ne na všechny položené otázky se dozvíte odpovědi, ale předpokládáme, že jste na novinku neklikli proto, že by vás nejvíce zajímalo, proč každá komiksovka po Temný rytíř povstal musí mít scénu v letadle. V dalším klipu z X-Men: Budoucí minulost se dozvídáme, že se Wolverine s Beastem přece jenom skamarádili, protože Beast (ve své lidské podobě jako Hank McCoy) pilotuje letadlo, ve kterém je vedle Wolverina a Profesora X ještě... Magneto. 

A mezi nimi rozhodně nepůjde o poklidnou výměnu názorů při šachové partii, jak by se mohlo zdát z doprovodné forografie. Chvíli by si i člověk myslel, že se další scéna "zvrhne" v akční souboj, jako tomu bylo u dvou předchozích ukázek, ale tentokrát vše zůstane u emocionálně poněkud afektovanějšího sporu o to, kdo víc zradil mutanty.  

Na minutový klip se můžete podívat níže (v původním znění bez titulků). My jsme rádi, že tentokrát vše zůstalo u souboje dvou mozků a že mutantské schopnosti jsou použity k prohloubení psychologické drobnokresby postav. Jinými slovy, že neslouží jako pouhá záminka k rozpoutání akce, jako tomu bylo v klipu s Mystique a s Wolverinem/Beastem, byť těm nechyběl humor a poskytovaly informace, které nejspíš budou dále ve vyprávění zužitkovány. 

Klip "Opustil jsi nás všechny" z filmu X-Men: Budoucí minulost (2014).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Chyba v titulku (Julius Smolej, 02.05.2014 17:25) Reagovat

    Dobrý den, máte chybu v titulku. Ne Magneto, ale Profesor X :)

    • Re: Chyba v titulku (Marek, 02.05.2014 20:07) Reagovat

      Ha, díky, opravím. Taková chyba se stává jednou za dekádu, ne-li míň. ;) Ne, vážně, není dobrý nápad přepisovat titulky (z Profesor X vs. Magneto) a pak to pořádně nepřekontrolovat. Asi bych neměl nahazovat novinky nemocný a z postele.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY