Top 20 ČR: Amazing Spiderman je na vrcholu, ale chudý

Vydáno: 29.04.2014 07:00 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Do kin vtrhl očekávaný blockbuster The Amazing Spider-Man 2 a bez problémů si vybojoval první příčku. Jeho tržby však na premiéru jedničky ani zdaleka nedosáhly.
Stan Lee ve filmu Amazing Spider-Man 2 / The Amazing Spider-Man 2Před dvěma lety se na premiéru remaku geniálního Spider-Mana koukalo skrz prsty, protože nikdo nechtěl vyměnit Tobeyho Maguirea za nějakého Garfielda. Ale zvědavost byla silnější, a tak si nakonec trojdimenzionální komiksárna přišla při premiéře na slušné čtyři a tři čtvrtě milionu, ačkoliv to tehdy stačilo jen na stříbro, protože létu totiž tenkrát kralovala Doba ledová 4: Země v pohybu. Tentokrát ovšem pavoučímu muži nestál nikdo v cestě, a tak novince Amazing Spider-Man 2 na tu jedničku stačilo jen tři a půl milionu.
Tržby Ria 2, které se posunulo na dvojku, splaskly na necelou polovinu a Captain America: Návrat prvního Avengera sotva udržel na kontě milion. Kdo si ale polepšil, byl Jiří Mádl a jeho komedie Pojedeme k moři, která se i přes drobný pokles návštěvnosti vyhoupla z pětky na čtyřku. Naopak minule medailová Transcendence klesla na pětku a Noe o tři příčky s půlmilionem na sedmičku. Na šesté příčce se už druhý týden drží česká komedie 10 pravidel jak sbalit holku.

Fotografie z filmu Grandhotel Budapešť / O třetinu a jedinou příčku se propadly snímky Zvonilka a piráti a Grandhotel Budapešť a na desítku se vyhoupla novinka Nekonečná láska s čtvrtmilionem na kontě. Jedenáctá příčka patří předpremiéře sci-fi akčňáku Divergence a do TOP 20 se s předstihem probojoval ještě korejsko-americký animák Hurá do pravěku!, jemuž padesát tisíc těsně stačilo na dvacítku.

Do druhé půlky žebříčku se propadly snímky Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana a 3 dny na zabití, které společně s animákem LEGO® příběh zvládly udržet tržby nad sto tisícem. Dlouhá cesta dolů, která se umístila na patnácté příčce, ve třetím týdnu v českých kinech nedokázala vybojovat ani pětistovku diváků, přičemž si připsala vůbec největší, pětašedesátiprocentní propad. O jeden stupeň výš vyšplhali Detektiv Down i Yves Saint Laurent, zatímco Babovřesky 2Ona berou poslední místa v žebříčku.

Fotografie z filmu Divergence / DivergentNa prvního máje se krom již zmiňovaných novinek Hurá do pravěku!Divergence dočkáme také návratu Cameron Diaz ve snímku Jedna za všechny nebo kanadsko-francouzského akčního béčka Doupě. Představí se také dva dokumenty – Husí kůže - Zimomriavky a Absolventi: Svoboda není zadarmo.


TOP 20: VÍKEND OD 24. 4. 2014

  1. Amazing Spider-Man 2 3,5 mil. (novinka)
  2. Rio 2 2,0 mil.
  3. Captain America: Návrat prvního Avengera 1,0 mil.
  4. Pojedeme k moři 899 tis.
  5. Transcendence 740 tis.
  6. 10 pravidel jak sbalit holku 588 tis.
  7. Noe 501 tis.
  8. Zvonilka a piráti 363 tis.
  9. Grandhotel Budapešť 300 tis.
  10. Nekonečná láska 245 tis. (novinka)

  11. Divergence 207 tis. (předpremiéra)
  12. Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana 180 tis.
  13. 3 dny na zabití 138 tis.
  14. LEGO® příběh 124 tis.
  15. Dlouhá cesta dolů 68 tis.
  16. Detektiv Down 66 tis.
  17. Yves Saint Laurent 60 tis.
  18. Babovřesky 2 57 tis.
  19. Ona 54 tis.
  20. Hurá do pravěku! 51 tis. (předpremiéra)


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY