Kinopremiéry: Divergentní Diaz v Doupěti s dinosaury

Vydáno: 30.04.2014 08:00 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Šest premiér odstartuje svou pouť českými kiny na prvního máje. Nejzajímavější z nich je zřejmě další teen romance z budoucnosti s názvem Divergence, radost ale budou mít i dámy a milovníci akce a českých a slovenských dokumentů.
Divergence (Divergent) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Divergence / DivergentDalší snímek v řadě, který vychází z knižní ságy určené hlavně mladistvým čtenářům a v tomto případě i divákům. V zámoří šlo o velký komerční hit a i z toho důvodu si nakonec akční sci-fi s romantickým nádechem našlo cestu i do našich kin. Zápletka nevypadá moc originálně a zdá se, že spíše půjde o další variaci na zakázanou lásku ve světě budoucnosti. Režii obstaral Neil Burger, v hlavních rolích se objeví Shailene Woodley a Theo James, vedle kterých nechybí třeba Ashley Judd, Jai Courtney nebo Kate Winslet. Uvidíme, zda i u nás půjde o komerční jistotu.

Synopse: Ve světě budoucnosti se lidé dělí na pět frakcí určených dobrými vlastnostmi. Každá sice vyznává jiné hodnoty, společně ovšem vytváří harmonický celek. Do žádné škatulky ale nezapadá mladičká Tris (Shailene Woodley) a test, kterým projde, ukáže, že je divergentní - má tedy předpoklady a talent pro více frakcí. Zdánlivě dokonalý systém rázem ukazuje odvrácenou tvář a z Tris se stává lovná zvěř. Kdo se liší, představuje totiž hrozbu.

Zajímavost: Kate Winslet byla v době natáčení v pátém měsíci těhotenství.

Český trailer filmu Divergence / Divergent

Jedna za všechny (The Other Woman) (CinemArt)

Český plakát filmu Jedna za všechny / The Other WomanUž ze synopse je jasné, že nenáročná a oddechová komedie cílí hlavně na ženské publikum. Pro mužského diváka se tu toho zřejmě moc nenajde (vyjma samozřejmě hereček), ten tak musí počítat spíše s nudou. Režii zajistil Nick Cassavetes, což by na druhou stranu nemuselo být úplně marné. V hlavních rolích se objeví Cameron Diaz, Leslie Mann, Kate Upton a Nicki Minaj, jedinou významnější mužskou úlohu si střihl Nikolaj Coster Waldau. Víc než co jiného jde zřejmě o sázku na žánrovou jistotu a cílové divačky.

Synopse: Carly (Cameron Diaz) je drsná právnička, která se ve vztazích drží pravidla, že si nikdy nic nezačíná se ženáči. V současnosti miluje Marka (Nikolaj Coster Waldau), který jí lásku bezvýhradně oplácí. Idyla ale končí v momentě, kdy se Carly rozhodne svého milého překvapit a bez ohlášení ho navštíví v jeho domě. Dveře tam totiž otevře jeho manželka Kate (Leslie Mann), což Carly samozřejmě rozzuří. Místo toho, aby se obě ženy nenáviděly, spolu překvapivě navazují kamarádský vztah, který ještě podpoří zjištění, že kromě nich má muž jejich srdce poměr ještě s Amber (Kate Upton). To už je jen kousek k tomu zrealizovat pomstu, kterou můžou vymyslet jen ženy.

Zajímavost: Populární zpěvačka a rapperka Nicki Minaj tímto filmem herecky debutuje.

Originální trailer filmu Jedna za všechny / The Other Woman

Český plakát filmu Doupě / Brick MansionsDoupě (Brick Mansions) (HCE)

Na nic si nehrající "béčko" jednak pochází z produkce Luca Bessona a hlavně jde o oficiálně poslední dokončený film loni tragicky zesnulého Paula Walkera. To jsou asi jediná potenciální lákadla, která může akční krimi nabídnout. Režijně s ním debutuje původní profesí střihač Camille Delamarre a v obsazení kromě již zmíněného uvidíte třeba Davida Bellea nebo RZA. Žánrovka si svého diváka nepochybně najde, hlavní výdělky ale stejně bude sbírat až na videu.

Synopse: Tajný policista z Detroitu (Paul Walker) se pokouší najít zbraně hromadného ničení, které se nachází někde v jeho sousedství. S prosbou o pomoc se obrací na Lina (David Belle), který jako jediný zná dokonale prostředí a nebojí se místních gangsterů.

Zajímavost: Film je remakem francouzského snímku Okrsek 13.

Oficiální trailer filmu Doupě / Brick Mansions

Hurá do pravěku! (Dino Time) (Intersonic)

Český plakát filmu Hurá do pravěku! / Dino TimeTěžko říci, proč dva roky starý americko-jihokorejský animák míří do našich kin. Jeho propagace je víceméně nulová, hodnocení při nejlepším průměrná a ani animace nevypadá úplně dokonale. Faktem nicméně je, že o režii se postarala dvojka John Kafka a Yoon-suk Choi a na scénáři se podíleli čtyři lidé, což nikdy nevěstí nic dobrého. Našinec navíc z pochopitelných důvodů přijde o původní znění, jehož obsazení působí jako jediné na filmu zajímavě.

Synopse: Ernie, Max a Julia jsou tři rozverné děti, které stále páchají neplechu.Jednoho dne objeví stroj času, nasednou do něj a rázem se ocitají o šedesát pět milionů let zpátky v hnízdě toho nejhoršího z nejhorších, T- Rexe. Překvapivě se ale nestávají jeho potravou, ale jsou brány jako mláďata a zažívají tak neuvěřitelná dobrodružství v hodně dávných dobách. Podaří se jim ale vrátit domů?

Český trailer filmu Hurá do pravěku! / Dino Time

Husí kůže - Zimomriavky (CinemArt)

Český plakát filmu Husí kůže - Zimomriavky / Husí kůže - ZimomriavkyČeský dokument věnující se okolnostem, které vedly k rozpadu Československa, se jeví poměrně zajímavě. Režisér Martin Hanzlíček kvůli němu prý prošel rozsáhlý televizní archiv z inkriminovaného období a našel dost neznámých věcí. Scénář napsal disident a po revoluci též politik Fedor Gál, což může být určité lákadlo. Snad se vše povedlo, jak má a potvrdí se, že český dokument je na vysoké úrovni.

Synopse: Před dvaadvaceti lety se rozpadlo Československo. Rozpad to byl "sametový", i proto se mu v zahraničí říká Sametový rozvod. Slováci zkrátka nechtěli sdílet s Čechy společný dům a chtěli se osamostatnit. Jenže bylo to opravdu tak? Režisér Martin Hanzlíček prošel televizní archiv z let 1990 - 1992 a zjistil zajímavé věci.

Oficiální trailer filmu Husí kůže - Zimomriavky

Plakát filmu Absolventi: Svoboda není zadarmo / Absolventi - Sloboda nie je zadarmoAbsolventi: Svoboda není zadarmo (Absolventi - Sloboda nie je zadarmo) (Mirius FD)

Dle tématu hodně aktuální dokument, kterým se režisér a spoluscenárista Tomáš Krupa pokouší upozornit na nebezpečí a zklamání, která číhají na čerstvé absolventy škol při pracovním uplatnění. Uvidíme, jaké bude celkové vyznění filmu a zda se tvůrce pokusí alespoň o nějakou vyváženost, která bývá v podobných kouscích klíčová. Za vidění ale tenhle snímek zřejmě stát bude.

Synopse: Dokument je o životě absolventů škol, kteří se po skončení studií potkávají s tvrdou realitou a potřebami společnosti. Jejich plány a sny naráží na globální ekonomickou krizi, pravidla trhu jsou pro ně nepochopitelná a oni mají pocit, že žijí v nespravedlivém světě. Do jaké míry mohou vzít osud do vlastních rukou?

Oficiální trailer filmu Absolventi: Svoboda není zadarmo / Absolventi - Sloboda nie je zadarmo


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY