HBO má reklamy plné SEXu

Vydáno: 27.04.2014 19:00 - | foto: facebook tvůrce

"HBO není jenom televize" je slogan, který se vžil a který měl vyjadřovat odlišnost kabelové stanice od ostatních. Zprvu to znamenalo uvádění premiér, originální znění, absenci reklam a zachování původního formátu. Dnes?
Matthew McConaughey ve filmu Temný případ / Dnes to znamená posouvání hranic toho, co může být zobrazováno, a to především v seriálové tvorbě. A nejde o násilí, jehož mediální reprezentace ve Spojených státech amerických málokomu vadí, ale o sex. Nevěra v Temném případu, vztahy mezi sourozenci v Hře o trůny, "nekrofilie" v True Blood: Pravá krev...

Slogan "HBO není jenom televize" vyjadřuje vedle kvalitního vysílání i posouvání hranic také možnost sledovat kabelovou stanici a její odnože i na jiných platformách, než je standardní obrazovka. Obzvlášť mládež, která patří mezi cílovku následujících reklam, by možnost sledování svého oblíbeného seriálu mimo gauč v obyváku uvítala, protože by nemusela sledovat inkriminované scény se svými rodiči.

Šestice reklam vychází z předpokladu, že v současných domácnostech je pouze jedna televize, což úplně neodpovídá skutečnosti. Na druhou stranu je sympatické, že reaguje na původně fanouškovské parodické reklamy utahující si z toho, že HBO je jenom o sexu, a začleňuje tuto rétoriku do své oficiální kampaně.

Na první z nich se podívejte níže, další najdete na tomto odkazu
 



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY