Dva nové filmy Stevena Spielberga znají datum premiéry

Vydáno: 16.06.2014 19:52 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

UPDATE: Spolupráce režiséra Stevena Spielberga a herce Toma Hankse už pětkrát obohatila filmový nebo televizní svět o kvalitní počiny, není tedy důvodem, proč by to nemohlo vyjít i pošesté.
Jeremy Irvine, Steven Spielberg ve filmu Válečný kůň / War HorseUPDATE: Studio DreamWorks právě oficiálně potvrdilo data premiéry dvou filmů Stevena Spielberga. 16. října 2015 uvidíme zatím nepojmenovaný špionážní thriller s Tomem Hanksem (o němž se dočtete níže), jehož novou verzi scenáře napsali bratři Coenovi - datum uprostřed podzimu značí, že by se mohlo jednat o ambicióznější počin, který by mohl nenápadně pokukovat po Oscarech. Jak je ale u Spielberga zvykem, podobné projekty prokládá i těmi oddechovějšími, a tak od něj 1. července 2016 uvidíme snímek Obr Dobr, což je adaptace jedné z dětských knih Roalda Dahla. (následuje originální novinka)
Před měsíci jsme informovali o tom, že se Steven Spielberg aktuálně chystá rovnou tři projekty - dobové drama, historický film a sci-fi. Nyní však přihazuje další a rozhodně nešetří ambicemi. Jedná se totiž zatím o nepojmenovaný thriller z období studené války, v hlavní roli s Tomem Hanksem, jedním z režisérových oblíbených spolupracovníků. Potenciální snímek může být kompenzací za jiný thriller American Sniper, který měl režisér točit s Bradleym Cooperem, ale nakonec od něj odstoupil (spekuluje se, že ho nahradí Clint Eastwood).

Tom Hanks, Barkhad Abdi ve filmu Kapitán Phillips / Captain PhillipsPodle serveru Variety si Tom Hanks zahraje ve filmu podle scénáře Matta Charmana, který vypráví skutečný příběh Jamese Donovana, právníka, jenž během studené války překročil železnou oponu, aby mohl vyjednat propuštění sestřeleného pilota špionážního letadla. Herec se Spielbergem spolupracoval již třikrat na snímcích Zachraňte vojína Ryana, Terminál a Chyť mě, když to dokážeš a dvakrát se spolupodílel na produkci válečných seriálů Bratrstvo neohrožených nebo The Pacific. Zahrál si také v politické satiře Soukromá válka pana Wilsona, takže mu studenoválečná témata nejsou cizí.

Uvidíme, jak se Spielberg nakonec rozhodne. Pod jeho vedením by se totiž mohlo jednat o další znamenitý kousek s politickou tématikou.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY