Quentin Tarantino nakonec natočí Hateful Eight... na 70mm?

Vydáno: 21.04.2014 19:00 - | foto: Dimension Films

Nekonvenční, ale velmi koncepční western Hateful Eight přece jen zakončí volnou trilogii o (re)prezentaci minulosti, za jejíž dva předchozí díly - Hanební pancharti a Nespoutaný Django - získal Christopher Waltz Oscara.
Quentin Tarantino ve filmu Nemilosrdný střelec / Sukiyaki Western DjangoPokud jste naposledy o Tarantinovi na FilmServeru četli novinku nazvanou "Quentin Tarantino: ,Seru na to, končím s režirováním.´" a nevšimli jste si, že byla vydána na prvního apríla, musíme vás uklidnit. Americký rodák se zčásti českým původem s režírováním naštěstí nekončí, šlo z naší strany o aprilový vtip, který jsme vyvrátili hned druhý den. Ovšem informace o tom, že se kvůli úniku scénáře rozhodl nenatočit již napsaný western Hateful Eight, byla pravdivá. 

Až do uplynulého víkendu, kdy se v jednom losangelském hotelu za nemalou částku (cena se pohybovala od 150 do 200 amerických dolarů) dalo navštívit čtení první verze scénáře za účasti samotného Quentina Tarantina a dvanáctky hereckých hvězd. Přesně tak, zmínil se, že nakonec nezůstane pouze u vydaného textu a čtení, protože již pracuje na druhé verzi a má v plánu napsat ještě třetí, než začne natáčet.

Quentin Tarantino při 70. předávání cen Zlatý GlóbusA protože se v roli nejenom autora scénáře, ale i režiséra účastnil Quentin Tarantino, který dával hercům pokyny a zmiňoval se o stylistických volbách a změnách, můžeme si o projektu udělat hrubou představu. Celá poslední kapitola, nazvaná Black Night, White Hell, bude přepsána... a dění situované do zasněženého Wyomingu by mělo být natočeno na dnes téměř nepoužívaný 70mm formát (naposledy se k němu uchýlil Paul Thomas Anderson u Mistra, před ním Kenneth Branagh u Hamleta).

Předčítání se účastnili následující herci a herečky: Samuel L. Jackson (jako major Marquis Warren), James Parks (jako povozný O.B.), Kurt Russell (jako lovec odměn John Ruth a.k.a. Kat), Amber Tamblyn (jako Daisy Domergue, zajatkyně), Tim Roth (jako Oswaldo Mobray, Anglán), Michael Madsen (jako John Gage), Bruce Dern (jako Smithers, konfederační generál), Zoë Bell (jako Six horse Mannix) a z těch nižší svítivosti Walton Goggins (jako Chris Mannix), Denis Menochet (jako Frantík Bob), Dana Gourrier (jako Minie) a James Remar (jako Jody). Dá se předpokládat, že se s některým z uvedených jmen setkáme i na plátně, pokud ne rovnou se všemi.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY