Michael Fassbender je Macbeth na prvních fotkách

Vydáno: 19.04.2014 10:44 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Další shakespearovská adaptace je na obzoru a rovnou jde o jednu z největších klasik. V nejnovější verzi Macbetha se tentokrát představí Michael Fassbender a Marion Cotillard.
Australský režisér Justin Kurzel, jenž se širší veřejnosti zatím předvedl pouze dvěma filmy (Snowtown, The Turning), připravuje další z adaptací nejznámějších děl Williama Shakespeara Macbeth. Ten by se hned vedle Hamleta a Romea a Julie mohl řadit k těm nejčastěji adaptovaným předlohám známého dramatika - v nejnovější verzi si ale titulní roli skotského krále zahraje Michael Fassbender, což automaticky zvyšuje zájem o výsledek. Mělo by se tak jednat o další rozmanitou položku ve filmografii charismatického a stále častěji obsazovaného herce. Lady Macbeth si na druhou stranu zahraje francouzská herečka Marion Cotillard.

Vypadá to ale, že nejnovější filmový Shakespeare má velké ambice a nebojí se konkurovat zatím nejepičtější adaptaci Kennetha Branagha Hamlet, která měla ve své režisérské verzi přes čtyři hodiny. Zdá se, že její "poetiku" bude částečně přejímat i Kurzelův film - snímek odehrávající se v 11. století zachová nejen veršované dialogy, ale také stopáž přes tři hodiny. Na to, jak bude daná látka fungovat, si budeme muset počkat na začátek příštího roku, kdy bude film uveden ve Velké Británii.

Na dvě fotografie se podívejte nad článkem.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY