Star Wars VII odstartuje natáčení v květnu v Africe

Vydáno: 02.04.2014 12:30 - Zuzana Hofmanová | foto: facebook tvůrce

Podle posledních informací padne první klapka hvězdné ságy za šest týdnů v poněkud nečekané lokaci. Kde a co by to pro vyhlížený velkofilm znamenalo?
Anthony Daniels ve filmu Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho / Star Wars: Episode VI - Return of the JediJ.J. Abrams je zatím velmi úspěšný ve své mlčenlivosti ohledně sedmého dílu Star Wars, nicméně jedné zajímavé informaci se možná podařilo uniknout. Známé by mělo být datum a lokace první klapky netrpělivě očekávané novinky. Abrams má začít natáčet už 14. května, což žádným velkým překvapením není, protože květnový start potvrdilo samo Disney, nikoliv v režisérově hlavní základně Londýně, ale v Maroku.
Maroko se spolu s Tuniskem už v Lucasových filmech objevilo coby pouštní planetka Tatooine. Návrat do domova Luka Skywalkera zní reálně i proto, že většina filmových kulis stále stojí, byť v ne zrovna špičkové kondici. Dezolátní stav lokací by ale mohl snímku posloužit, vezmeme-li v úvahu, že nový díl se má odehrávat až třicet let po Návratu Jediho.

Po Maroku by tak mohlo následovat i Tunisko a podle mnoha dohadů i Island, čímž by se hrdinové zřejmě znovu podívali i na ledem pokrytou planetu Hoth. Hlavní lokací ale pořád zůstávají londýnská Pinewood Studios.

Začátek natáčení je také příslibem informací týkajících se finálního obsazení sedmého dílu a pro lačné fanoušky možná i několika paparazzi snímků z filmových lokací. Tak jako tak, premiéry se dočkáme 18. prosince 2015.

Zdroj: Collider



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY