Top 20 ČR: O víkendu jsme dali přednost Bibli

Vydáno: 01.04.2014 12:35 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Stejně jako za velkou louží i u nás dosáhl Noe až na zlatou příčku a slibná česká komedie 10 pravidel jak sbalit holku se tak musela spokojit až s druhou příčkou. Bronz si pohlídala Zvonilka.
Russell Crowe, Jennifer Connelly ve filmu Noe / NoahHistorické velkofilmy prostě baví. Fenomén, který kdysi odstartoval Mel Gibson a jeho Statečné srdce, narostl v posledních letech do gigantických rozměrů. Hollywoodská studia chrlí jeden velkofilm za druhým s ambicemi ještě lepších soubojů, perfektně vykresleného počítačového prostředí antických měst a středověkých paláců nebo za využití 3D zpracování. V žebříčku se ještě nestačily ohřát Pompeje a už je tu Noe, biblický zachránce všeho tvorstva. Čtyři roky od Černé labutě přichází Darren Aronofsky se svým prvním blockbusterem a slaví slušný úspěch. Třiatřicet tisíc tuzemských diváků katapultovalo novinku s Russellem Crowem v hlavní roli na první příčku. Celkem si Noe přišel na pět milionů korun.

Do popředí první desítky se už žádná z dalších novinek nedostala a snímky z minulého týdne zůstaly seřazeny pod sebou v podstatě beze změny. Posledně zlatá česká komedie 10 pravidel jak sbalit holku klesla chudší o dva miliony na druhou příčku a trojku si ohlídala Zvonilka a piráti. Velký odliv diváků zaznamenaly Noemovi žánrově příbuzné Pompeje, jejichž tržby poklesly skoro o šedesát procent a berou tudíž nevděčnou bramborovou pozici. Podobně se (ne)vedlo také sequelu 300: Vzestup říše, který s šesti sty tisíci končí na pětce.

Fotografie z filmu Yves Saint Laurent / Yves Saint LaurentI přes propad v tržbách si co do pořadí polepšil Grandhotel Budapešť, který se vyšvihl před Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana na šestou příčku. Na osmičku sklouzl snímek Need for Speed a devítku si sotva s polovinou minulých tržeb urvaly Babovřesky 2. Desátou příčku získala s dvěma a půl tisíci diváků novinka Yves Saint Laurent.

Na jedenáctou příčku klesl český snímek Fair Play a na dvanáctku se vyhoupla novinka Ona s Joaquinem Phoenixem v hlavní roli, která získala tři sta třicet tisíc korun. Rovnou o stovku méně si vydělala další premiéra v pořadí, komedie se Zacem Efronem (Ne)zadaní si se sedmnácti sty diváky připsala čtrnáctou příčku. Mezi se ještě zvládl vměstnat LEGO® příběh.

Fotografie z filmu  / Trabantem až na konec světaO čtyři místa a skoro dvě třetiny na tržbách se propadla trojice Kráska a zvíře, Velká oříšková loupež i Trabantem až na konec světa. Poslední premiérou, která se mezi TOP 20 probojovala, byl snímek Přežijí jen milenci na osmnáctém místě a poslední dvě příčky patří držákům, kteří odolali nástupu pěti novinek. Devatenáctka patří Vlku z Wall Street a dvacítku obhájilo Ledové království.

Ve čtvrtek se distributoři odvážili nasadit proti zaručenému trháku Captain America: Návrat prvního Avengera jen dva dokumenty – český Eugéniové a britsko-norský Liv & Ingmar, a také divácky nejúspěšnější snímek loňského roku v Polsku, životopisné drama o polském politikovi Lechu Walesovi Walesa: Člověk naděje.

 TOP 20: VÍKEND OD 27. 3. 2014

  1. Noe 5,0 mil. (novinka)
  2. 10 pravidel jak sbalit holku 2,4 mil.
  3. Zvonilka a piráti 1,6 mil.
  4. Pompeje 758 tis.
  5. 300: Vzestup říše 652 tis.
  6. Grandhotel Budapešť 639 tis.
  7. Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana 628 tis.
  8. Need for Speed 439 tis.
  9. Babovřesky 2 375 tis.
  10. Yves Saint Laurent 355 tis.

  11. Fair Play 335 tis.
  12. Ona 330 tis. (novinka)
  13. LEGO® příběh 247 tis. 
  14. (Ne)zadaní 230 tis. (novinka)
  15. Kráska a zvíře 220 tis. 
  16. Velká oříšková loupež 145 tis.
  17. Trabantem až na konec světa 125 tis.
  18. Přežijí jen milenci119 tis. (novinka)
  19. Vlk z Wall Street 73 tis.
  20. Ledové království 57 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY