Video: Vystřižená brutální scéna z The Raid 2

Vydáno: 31.03.2014 15:00 - | foto: facebook tvůrce

Fotografie vlevo pochází ze scény, která se do filmu na konec nedostala. Fanoušci mají za to, že důvodem byla její extrémní násilnost. Režisér Gareth Evans nabízí ale jiné vysvětlení. Posuďte na vlastní oči.
Promo banner filmu  / The Raid 2: BerandalPokračování indonéské kultovky s poněkud nenápaditým názvem The Raid 2 vstoupilo minulý týden do limitované americké distribuce. V rámci marketingové kampaně, která byla spojena s osobou režiséra a scenáristy Garetha Evanse, byl jednak zveřejněn klip s jeho audiokomentářem, jednak pětiminutová vystřižená scéna s jeho textovým zdůvodněním, proč došlo k jejímu vypuštění.

Fandové se domnívají, že je to z (auto)cenzurních důvodů, protože by snímek jinak získal nejvyšší rating, čímž by si zavřel promítací sály mnohých kin a nemohl být proagován v některých tiskovinách. Ovšem tvůrce, vědom si toho, že fotografie z nepoužité pasáže sloužila jako promo fotka před uvedením, nabídl jiné vysvětlení. Nebylo to násilí, ale tempo, odvádění pozornosti od ústředního tématu a to, že příliš trčela z celku, co Garetha Evanse vedlo k takovému rozhodnutí.

Iko Uwais ve filmu  / The Raid 2: BerandalDodává ale, že měl s vypuštěním z počátku problém, protože natočení sekvence samotné zabralo šest dní produkce, stálo velkou spoustu peněz. A navíc měla ve vyprávění tu funkci, že ukazovala přenesení války mezi gangy du ulic, kde kvůli tomu umírají běžní lidé. Ovšem uznal, že pět minut s postavami, které se dál z pochopitelných důvodů neobjeví, by bylo příliš (zvlášť když dvě a půl hodiny na akční thriller není zrovna málo).

Pokud chcete vystřiženou scénu zhlédnout, odkážeme vás pro tentokrát nikoliv pod článek, ale na VIMEO, kde je jistota, že nebude smazána (jako by se to stalo u jejího nahrátí na Youtube). Upozorňujeme ale, že je pro věkovou kategorii 18+.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY