Sequel Promethea čeká přepis. Víme už i datum premiéry?

Vydáno: 25.03.2014 12:45 - Simona Knotková | foto: Bontonfilm

Poté, co bylo Foxem oznámeno datum premiéry tajemného filmu na březen 2016, se hned začaly rojit spekulace, že se jedná o dvojku Promethea. Jsme už v tomto bodu chytřejší, anebo jsme narazili na další klubko polopravd?
Noomi Rapace, Ridley Scott při natáčení filmu Prometheus / PrometheusO plánovaném pokračování Promethea se diskutuje už delší dobu. Scénář byl podle dřívějších informací díky Jacku Paglenovi hotový, ale stále se nevědělo, zda se do režisérského křesla navrátí Ridley Scott a kdy přesně si nový snímek odbude premiéru v kinech. Zprávy z minulého týdne pouze napovídaly, že by oním dnem světového debutu mohl být 4. březen 2016. Na toto datum totiž studio Fox oznámilo projekci "nepojmenovaného projektu Ridleyho Scotta". A právě o této domněnce některá média včera psala jako o již potvrzené.

Tedy ano - Prometheus 2 skutečně bude poprvé okupovat kinosály za dva roky. A to nebyla jediná aktualizace na filmu. Vrátit se měl údajně opravdu i Scott, a to s přepsaným scénářem, k jehož zkompletování byl přizván Michael Green, autor pracující rovněž na příběhu nového Blade Runnera. Start natáčení byl naplánován na letošní podzim. Další zprávy jsou ovšem pro změnu zchlazením našich nadšených reakcí.

Server Variety kupříkladu potvrzuje připojení Greena k produkci. O datu premiéry a finálním jménu podepsaném pod režisérskou smlouvou mluví ale o jako stále neupřesněném. Pouze je jisté, že Scott se má zúčastnit coby producent. Co nám tedy zbývá? Opět si počkat na další, snad už definitivní oznámení. Fanoušci Ridleyho Scotta svého oblíbeného tvůrce v akci uvidí nejdříve 11. prosince letošního roku, a to prostřednictvím biblického velkofilmu Exodus.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY