Top 20 ČR: 10 pravidel jak sbalit holku a ovládnout česká kina

Vydáno: 25.03.2014 12:19 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Tři novinky a hned všechny medailové pozice. Okoukané snímky z minulých týdnů nedostaly sebemenší šanci, když se na programech kin objevila nová česká komedie s Matoušem Rumlem v hlavní roli.
Fotografie z filmu 300: Vzestup říše / 300: Rise of an EmpireDva týdny si sequel 300: Vzestup říše udržel první příčku, po uplynulém víkendu, kdy zaznamenal pokles přes šedesát procent, však zůstává bez medaile. Jedničku si urvala komedie v režii Karla Janáka (který má na svědomí třeba tolik oblíbené Snowboarďáky). 10 pravidel jak sbalit holku zhlédlo za premiérový víkend skoro třicet tisíc diváků, což se sice ani zdaleka neblíží úspěchu Něžných vln nebo dokonce Babovřesek, ale přesto jsou tržby na hranici čtyř milionů velmi služným výsledkem.

Stříbrnou příčku si vybojovala Zvonilka a piráti, další dobrodružství Petra Pana, které vzniklo pod taktovkou Peggyho Holmese. Ten před dvěma lety přišel s filmem Zvonilka: Tajemství křídel, který se v žebříčku udržel dokonce pár měsíců a návštevnost novinky vypovídá o tom, jak moc se předchozí díl líbil. Zvonilka a piráti si při preméře připsala hned o milion vyšší tržby, což jí zajistilo druhou příčku. Trojku si urval historický akční snímek Pompeje, kde si mimo jiné zahrál i Kit Harington, který ve seriálu Hra o trůny vystupuje jako Jon Snow.

Fotografie z filmu Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana / Mr. Peabody & ShermanNad milion vystoupaly i všechny medailové snímky z minula, ačkoliv v těžkém konkurenčním souboji přišly minimálně o polovinu posledních tržeb. Na čtyřku sklouzl už zmiňovaný film 300: Vzestup říše, pětku bere animák Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana a adaptace videohry Need for Speed se musela spokojit až s šestou příčkou.

Po desítkách procent odečítaly i dva české snímky Babovřesky 2 a Fair Play, které co do pořadí předehnal Grandhotel Budapešť s necelými devíti sty padesáti tisíci na kontě. Na desáté příčce se umístil LEGO® příběh, který ještě před měsícem celému žebříčku kraloval. Jedenáctka připadla francouzské novince z minula Kráska a zvíře a na dvanáctku klesla Velká oříšková loupež.

Český dokument Trabantem až na konec světa si dokázal podržet stabilnější výsledek než Vlk z Wall Street, tudíž se mu povedlo dostat se před něj na třináctku, zatímco životní příběh Jordana Belforta obsadil až čtrnácté místo. O jednu příčku na patnáctku kleslo australské drama Koleje osudu, šestnáctou příčku získali Památkáři a sedmnáctku si podrželo Ledové království i navzdory více než padesátiprocentnímu poklesu tržeb.

Bez dvou za dvacet to má tentokrát Bella a Sebastián a poslední příčky obsadil akčňák s Liamem Neesonem NON-STOP a česká komedie Dědictví aneb Kurva se neříká.

Russell Crowe ve filmu Noe / NoahPoslední březnový čtvrtek bude zase z čeho vybírat. Konečně se na plátnech kin objeví očekávaný Noe, kde si po boku Russella Crowe zahrála i filmová Hermiona Emma Watson. Joaquin Phoenix se představí ve snímku Spika Jonze Ona a fanoušci mladší generace hollywoodských lamačů srdcí můžou dát šanci snímku (Ne)zadaní se Zacem Efronem. Krom toho se dočkáme také hororu Přežijí jen milenci, francouzského dramatu Yves Saint Laurent a obnovení premiéry nestárnoucího snímku 2001: Vesmírná Odysea.

TOP 20 ČR: VÍKEND OD 20. 3. 2014

  1. 10 pravidel jak sbalit holku 4,1 mil. (novinka)
  2. Zvonilka a piráti 2,5 mil. (novinka)
  3. Pompeje 1,8 mil. (novinka)
  4. 300: Vzestup říše 1,5 mil. 
  5. Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana 1,5 mil. 
  6. Need for Speed 1,4 mil.
  7. Grandhotel Budapešť 943 tis.
  8. Babovřesky 2 788 tis.
  9. Fair Play 718 tis.
  10. LEGO® příběh 600 tis.

  11. Kráska a zvíře 532 tis.
  12. Velká oříšková loupež 354 tis.
  13. Trabantem až na konec světa 313 tis.
  14. Vlk z Wall Street 220 tis.
  15. Koleje osudu 165 tis.
  16. Památkáři 116 tis.
  17. Ledové království 104 tis.
  18. Bella a Sebastián 81 tis.
  19. NON-STOP 77 tis.
  20. Dědictví aneb Kurva se neříká 70 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY