Rosemary má děťátko, pro které zahořela Agnieszka Holland

Vydáno: 27.03.2014 17:30 - | foto: facebook tvůrce

Pokud se dá v souvislosti s novými televizními seriály hovořit o trendu, pak jím je pro letošní rok předělávání kultovních filmů do podoby minisérie. NBC na léto plánuje uvedení Rosemary má děťátko.
Fotografie z filmu  / Rosemary's BabyRobert Rodriguez spustil vlastní televizní stanici El Rey, jejíž vlajkovou lodí je seriálová verze jeho kultovního snímku Od soumraku do úsvitu. První díl byl k překvapení mnohých nadprůměrný a ani po třetí části neopadá spokojenost s výsledkem, který rozšiřuje upíří mytologii a více prokresluje postavy. Jaké bude Fargo, bychom se měli dozvědět v druhé polovině dubna, ale bratři Coenové v pozici výkonných producentů, upoutávka nepostrádající jejich poetiku (navzdory jiným lidem před a za kamerou) a obsazení vzbuzují nemalá očekávání. A k těmto pořadům (i dalším, jako je prequel k Červenému drakovi Hannibal či pohled na mladá léta Normana - Bates Motel) v létě přibude Rosemary má děťátko.

Čtyřhodinová minisérie je prezentována jako televizní verze knižní verze Iry Levina, ale plakát i fotogragie nasvědčují tomu, že inspirace filmovou adaptací Romana Polanského je minimálně s ohledem na sestřih hlavní hrdinky nepopíratelná. Přitom se minisérie bude lišit od úspěšné předlohy i její filmové verze v místě dění, protože se nebude odehrávat v New Yorku, nýbrž v Paříži. Na plakátu je proto k vidění v pozadí Eiffelova věž.

Výchozí bod zápletky se ale lišit nebude: mladý manželský pár (ona: Zoe Saldana, on: Patrick J. Adams) se přestěhuje do nového bytu. Jí se podaří otěhotnět, ale postupně začne nabývat podezření, že s jejím dítětem mají něco v plánu jejich sousedé (jednoho z nich by si měl zahrát Jason Isaacs). O naplnění toho, že plakátový popisek "zrodil se strach" nebude jenom marketingovou vějičkou, by se měl postarat scenárista James Wong, který napsal několik dílů Akt X či Milénia, a režisérka Agnieszka Holland, která po jedné televizní minisérii pro HBO (Hořící keř) natáčí další, ale pro NBC. Na první fotografie a plakát se můžete podívat v galerii (a některé doprovází i tento text), krátké promo najdete níže.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY