Top 20 ČR: 300: Vzestup říše se stále drží na špici

Vydáno: 18.03.2014 13:17 - Václav Limberk | foto: Warner Bros

Komiksový sequel 300: Vzestup říše si udržel první příčku z minulého týdne. Druhé místo obsadila novinka Need for Speed a třetí pozici si obhájila animovaná komedie Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana.
Fotografie z filmu Need for Speed / Need for SpeedMinulý týden byl velmi bohatý na premiéry a nabídnul jich rovnou sedm. Přesto na prvním místě zůstala krvavá komiksová adaptace románu Franka Millera Xerxes, která je zároveň pokračováním osm let starého filmu 300: Bitva u Thermopyl. Sequel 300: Vzestup říše zůstal od minula na prvním místě, i když zaznamenal citelný, skoro čtyřicetiprocentní pokles v návštěvnosti i tržbách. Přesto to na první pozici stačilo. 

Nejlépe z novinek se v žebříčku umístila adaptace populární videohry Need for Speed, která s tržbami něco málo přes tři miliony obsadila druhé místo, a to i přes to, že se moc nepovedla. Slušné druhé místo si zajistila nepochybně kvůli oblíbenosti své "předlohy", kterou zná téměř každý, i ten kdo počítačové hry nehraje. Na třetím místě se udržela animovaná Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana, která ani zdaleka nejsou takovým komerční trhákem jako nedávný LEGO® příběh, který se dále drží v TOP 20 na pěkném sedmém místě. Další pokles zaznamenaly i Troškovy Babovřesky 2, které si od minula pohoršily ještě o dvě příčky a rozhodně nesplnily očekávání tuzemského diváckého megahitu jako jednička.

Ralph Fiennes ve filmu Grandhotel Budapešť / The Grand Budapest HotelMírný divácký vzestup zaznamenala jiná z minulých domácích novinek, sportovním prostředím inspirované drama Fair Play režisérky Andrey Sedláčkové odehrávající se v osmdesátých letech v Československu. Patří jí pátá příčka. Šesté místo obsadila druhá z novinek minulého týdne, hvězdně obsazený Grandhotel Budapešť Wese Andersona, který za víkend shlédlo téměř jedenáct tisíc diváků. Na osmé místo se vyšplhala další z novinek, nová hraná verze klasického příběhu o Krásce a zvířeti. Těsně nad hranicí jednoho milionu korun se udržela animovaná dobrodružná komedie Velká oříšková loupež okupující deváté místo. V polovině žebříčku se nachází předpremiéra animované fantasy z dílny splečnosti Disney, Zvonilka a piráti.

Stále se chodí na Scorseseho Vlka z Wall Street, který načal druhou desítku top 20. Největší skok v žebříčku (z předpremiérového 79. místa) zaznamenala dokumentární road movie Trabantem až na konec světa, pátá novinka z minulého týdne. Patří jí dvanáctá příčka. Z minulé sedmičky na třináctku klesla Clooneyho chudokrevná válečná komedie Památkáři. Do stejné doby, i do doby po válce, je zasazena další z novinek, drama o osudech britského důstojníka Erica Lomaxe Koleje osudu, které se umístilo na čtrnácté příčce. Pokles zaznamenala i americká fantasy Vampýrská akademie, která spadla na patnáctku.

Fotografie z filmu Bella a Sebastián / Belle et SébastienPoslední pětici TOP 20 načíná francouzský dobrodružný film Bella a Sebastián o příběhu chlapce a jeho psa, odehrávající se na pozadí nádherných přírodních kulis zasněžených Alp. O pár pozic si polepšilo Disneyho Ledové království, které bodovalo na letošních Oscarech. Až na osmnácté místo klesl akční thriller s Liamem Neesonem NON-STOP, přičemž další posun směrem dolů v žebříčku zaznamenalo nepovedené a zbytečné pokračování Dědictví aneb Kurva se neříká. TOPku uzavírá další z nedávných českých novinek, Vorlova Vejška.

A co nás čeká příště? Příští týden se můžeme těšit na historický a katastrofický velkofilm Pompeje, kterému bude konkurovat Disneyho novinka Zvonilka a piráti a česká komedie 10 pravidel jak sbalit holku. Vedle nich se na plátna kin dostane i hudební záznam koncertu Elton John v Las Vegas.

TOP 20: VÍKEND OD 13. 3. 2014
1. 300: Vzestup říše 3,7 mil
2. Need for Speed 3,1 mil. (novinka)
3. Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana 2,6 mil.
4. Babovřesky 2 1,9 mil.
5. Fair Play 1,4 mil.
6. Grandhotel Budapešť 1,4 mil. (novinka)
7. LEGO® příběh 1,3 mil.
8. Kráska a zvíře 1,1 mil. (novinka)
9. Velká oříšková loupež 1,0 mil.
10. Zvonilka a piráti 947 tis. (předpremiéra)

11. Vlk z Wall Street 474 tis.
12. Trabantem až na konec světa 465 tis. (novinka)
13. Památkáři 395 tis.
14. Koleje osudu 364 tis. (novinka)
15. Vampýrská akademie 224 tis.
16. Bella a Sebastián 214 tis.
17. Ledové království 212 tis.
18. NON-STOP 184 tis.
19. Dědictví aneb Kurva se neříká 171 tis.
20. Vejška 150 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY