Box Office: Pomalé Need for Speed ostatní nepředjelo

Vydáno: 17.03.2014 07:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Další videoherní adaptace, která pohořela jak u diváků, tak u kritiky, se jmenuje Need for Speed. V uplynulém víkendovém závodě skončila až na slabém třetím místě.
Fotografie z natáčení filmu Need for Speed / Need for SpeedSlabší start novinek zapříčinil, že první dvě místa žebříčku zůstala nezměněna. Mezi sebou se prohodil pouze animák Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana s jedenadvaceti miliony, který tentokrát stanul na první pozici, a komiksové pokračování 300: Vzestup říše s devatenácti miliony, jež se muselo spokojit s místem druhým. Zatímco rodinné dobrodružství od Dreamworks dokázalo obhájit svůj slabý start z minulého týdne a udržet krok s filmy jako Croodsovi nebo Jak vycvičit draka, o další testosteronovou kapitolu z antického Řecka opadá zájem rychleji než o první díl z roku 2007. Na odklepnutí sequelu to ale stačit zřejmě bude.

Co pokračování ale stoprocentně nedostane, je Need for Speed. Adaptace úspěšné videoherní značky, která chtěla konkurovat sérii Rychle a zběsile, totiž pohořela už na samotném startu, jenž vynesl pouhých sedmnáct milionů - to je v porovnání s ostatními videoherními nebo závodními filmy značné zklamání. Hit od Electronic Arts se tak nachází až někde pod desátým místem, kde mu nepomohla ani násilná konverze do 3D, a jeho víkendové tržby snesou srovnání s takovým Maxem Paynem nebo Resident Evil: Zánik. Na výsledku si nakonec pochutnali i kritici, kteří dávají filmu jednoznačný palec dolů a poukazují hlavně na hloupý děj a dialogy, ničím objevné závodní scény nebo nabubřelou stopáž přes dvě hodiny. Už trailery vypadaly na adaptaci nejslavnější automobilové hry dost lacině, samotný výsledek to ještě potvrdil. Aaron Paul si po Perníkovém tátovi svou filmovou kariéru příliš dobře nerozjel...

Tyler Perry ve filmu  / The Single Moms ClubKromě stále vydělávajícího letadlového thrilleru NON-STOP, který už se přehoupl i přes tržby Neznámého, se na pátém místě usídlila další novinka týdne, a to černošská komedie The Single Moms Club. Další ze série oddychovek pro afroamerické publikum těžila hlavně ze jména hitmakera Tylera Perryho, který je vždy zárukou "té správné" zábavy, ale diváci jsou zřejmě jeho romantických komedií již přejezeni. Důkazem toho je pouhých osm milionů za víkend, což je režisérův nejhorší výsledek kariéry - spolu s neúspěchem posledních dílů franšízy s tlustou bábou Madeou lze vidět, že Perryho komedie přes kopírák už přestávají bavit i nenáročné diváky.

Ve zbytku žebříčku se ještě drží trvalka LEGO® příběh nebo náboženský televizní film Son of God. Na osmé místo se vyšvihla nová andersonovka Grandhotel Budapešť, která rozšířila své pole působnosti ze čtyř na šestašedesát kin, a s úctyhodnými tržbami okolo tří a půl milionu překonává historický rekord pro film uvedený ve více než padesáti lokacích. Dalšími týdny bude Andersonova novinka jen stoupat, stejně jako miliardový animák Ledové království, který se aktuálně stal patnáctým nejúspěšnějším snímkem v historii. Předběhne i Star Wars nebo Jurský park?

Fotografie z filmu  / Veronica MarsDo desítky se ještě vešla třetí novinka týdne Veronica Mars. Fanouškovský projekt, který vznikl díky finanční podpoře skrze službu Kickstarter, byl ve stejný den uveden do kin i na placenou službu VOD a odnesl si solidní dva miliony dolarů z 291 lokací. Což je hezké připomenutí toho, že v kinech může blockbusterům konkurovat i snímek, který nefinancovalo žádné studio, nýbrž kapsy filmových fanoušků. Příští týden se o přízeň diváků poperou dva tituly - adaptace young adult novely Divergent, která jistě bude chtít navázat na úspěch Hunger Games, a rodinná komedie Muppets Most Wanted, pokračování snímku v hlavní roli s plyšáky ze Sezamové ulice a zástupem hereckých hvězd.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 14.03.2014
1. Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana 41,2 mil.
2. 300: Vzestup říše 19,1 mil.
3. Need for Speed 17,8 mil. (novinka)
4. NON-STOP 10,6 mil. 
5. The Single Moms Club 8,3 mil. (novinka)
6. LEGO® příběh 7,7 mil.
7. Son of God 5,4 mil.
8. Grandhotel Budapešť 3,6 mil.
9. Ledové království 2,1 mil.
10. Veronica Mars 2 mil. (novinka)

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY