Spielberg zmodrá i v České republice

Vydáno: 09.03.2014 21:00 - | foto: facebook tvůrce

Společnost DreamWorks nedávno oznámila vydání dvou Spielbergových filmů na BD a její český zástupce Magic Box potvrdil, že se Terminálu a Amistadu dočkáme i u nás. Kdy to bude a s jakou výbavou?
BD obal filmu Terminál / The TerminalSteven Spielberg nepochybně režíroval lepší filmy než Amistad a Terminál, a to i s ohledem na téma a žánr. (Dvojice snímků o otrokářství, Purpurová barva a Lincoln, je lepší než Amistad. A v případě komedií Terminál překonává Chyť mě, když to dokážeš). Kompletistům mistrovy filmografie by ale mohlo udělat radost, že Magic Box pouhý den po jejich angloamerické premiéře (stanovené na 6. května) uvede oba i na domácí trh. České titulky chybět nebudou a pravděpodobná je i přítomnost českého dabingu, originální zvuková stopa by pak měla být v DTS-HD Master 5.1 Audio a samozřejmostí je i obrazový přepis v HD rozlišení. Bonusová výbava zatím nebyla pro Českou republiku potvrzena, ale dá se předpokládat, že bude shodná se zahraničím, protože dokumenty měly oba snímky už při svém DVD vydání.

Amistad bude o něco skromnější, když navíc nabídne pouze skoro půlhodinový film o filmu Jak se točil Amistad a upoutávku. Vynahradit by to ale měl Terminál, na kterém by měla být kompletní výbava z dvoudiskového DVD vydáni, tj šestice dokumentů, fotogalerie a trailer. Filmy o filmu, které by dohromady měly mít přes hodinu, se podrobněji zaměří na scénář a příběh, stavbu terminálu, lidi v něm samotné natáčení, skládání hudby a shrnutí společenského přesahu pro méně chápavé. 

Pokud Magic Box dá, na obojí Vám přineseme recenzi. Co říkáte na vydání dvou hůře přijímaných snímků ve filmografii jednoho z představitelů Nového, Nového Hollywoodu? Jste rádi za doplnění, nebo byste byli radši za Mnichov?



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • No to je sice fajn, ale co taková Válka světu?!... (Anonym, 10.03.2014 10:19) Reagovat

    No to je sice fajn, ale co taková Válka světu?!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY