Nová trilogie Matrixu na obzoru?

Vydáno: 01.03.2014 14:48 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Série Matrix sourozenců Wachowských je zapsána v dějinách kinematografie jako jedna z nejzásadnějších filmových trilogií. Dočkáme se ale jejího pokračování? Internetové drby napoví...
Fotografie z filmu Matrix Revolutions / The Matrix RevolutionsTrilogie Matrix (a zejména její první díl) byla nejen kinematografickým milníkem, ale zároveň také franšízou, která celosvětově utržila více než jeden a půl miliardy dolarů, díky čemuž se může počítat k nejvýdělečnějším značkám studia Warner Bros. Když si sourozenci Wachowští tímto masivním způsobem vydobyli uznání studia, mohli si natočit prakticky, co chtěli - proto přišel Speed Racer a Atlas mraků. Jistě neméně výborné a ambiciózní počiny se však lišily od nazelenalé trilogie jedním drobným rozdílem - šlo totiž o absolutní propadáky.

A jelikož je internet místo, kde se pravidelně setkávají různé spekulace a drby, nebyl ochuzen ani Matrix. S informací ohledně nové trilogie přišel server Latino Review, který tvrdí, že Wachowští v současné době pracují na scénáři k zbrusu novému příběhu z matrixovského světa, jenž by se měl odehrávat před dějem původní trilogie a zahrávat si s myšlenkou, že Neo nebyl jediný Vyvolený. Film by měl být odpovědí studia Warner Bros. (které nedávno podobně zresuscitovalo "prstenovskou" sérii Hobitem) na obří franšízy jako Star Wars (Disney) a Avatar (Fox), které uvidíme v kinech v letech 2015-2016. Pokud se informace vyjeví jako pravdivé, mohli bychom se prý nového dílu dočkat už v roce 2017.

Wachowští letos v červenci uvedou do kin svou novou space-operu Jupiter vychází, látka však může dopadnout stejným diváckým nezájmem jako v případě Atlasu mraků nebo Speed Racera. Uvítali byste jejich návrat do světa Matrixu?

Zdroj: Collider, Latino Review


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Reakce (Lebowski, 02.03.2014 20:58) Reagovat

    Ano, Matrix je chloubou. Nicméně věc druhá je vedle chlubného "zelenáče" postavit Atlas mraků a napsat, že jde o propadák. Žert? Skutečně v Americe či jinde tomu tak u diváku v podstatě bylo, jelikož pravděpodobně nepochopili pointu, děj, obsah filmu Atlas mraků. Pokud se neskáče ze střech, nelítá krev kolem či destrukce všeho-možného a naopak se musí zapojovat trošičku mozkových závitů neznamená, že jde automaticky o "SHIT". Podívejte se pořádně na film a popřemýšlejte nad ním.

    • Re: Reakce (martin.bubrin, 02.03.2014 22:18) Reagovat

      Spojení "absolutní propadák" se samozřejmě používá v souvislosti s komerční neúspěšností filmu, což Atlas mraků nebo Speed Racer splňuje. Nijak se to nedotýká jejich výsledné kvality, která v mých očích některé díly z trilogie Matrix i převyšuje ;)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY