Soundtrack a klipy z andersonovky Grandhotel Budapešť

Vydáno: 26.02.2014 07:00 - | foto: facebook tvůrce

Grandhotel Budapešť zahajoval Berlinale a získal Cenu poroty. Po projekci v Praze byly ale slyšet kritičtější ohlasy. Než zjistíte, jak na tom budete vy, můžete si čekání zkrátit poslechem soundtracku a zhlédnutím klipů.
Fotografie z filmu Grandhotel Budapešť / Americká premiéra Grandhotel Budapešť je stanovena na 7. března (česká o třináct dní později), což znamená, že v těchto dnech bude marketingová kampaň vrcholit. Minulý týden a předevčírem byly zveřejněny další dva klipy, které andersonovcům potvrdí, že je vše při starém. Smysl pro komediální načasování, rámování s dominancí polocelků, dialogy, při kterých se stříhá přes osu, důraz kladený na detaily v tonálně sladěné mizanscéně a postavy vypadávající z rámu jsou poznávací značkou, na které se nic nezměnilo. Pouze ten akademický formát na sebe strhává pozornost jako výrazná obměna stylových postupů. 

A na pozadí dialogů je ke slyšení i orchestrální hudba s folkovými motivy, která byla včera zveřejněna ve své kompletní podobě (poslechnout si ji můžete zde). Stejně jako v případě Fantastického pana Lišáka soundtrack složil Alexandre Desplat, který byl již šestkrát nominován na Oscara (mj. za Královu řeč či Argo), ale ani jednou - pokud bilanci nezmění letošní Philomena - sošku nezískal. A jako tomu bylo u jediného Andersonova animovaného snímku, i tentokrát čekejte spíše kratší, velmi různorodé tracky, které nezapřou evropský vliv (Desplat spolupracoval s Osipovským státním ruským folkovým orchestrem).

Klip "Dobré ráno, Pinky" z filmu Grandhotel Budapešť.

Klip "Neodjíždím" z filmu Grandhotel Budapešť.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY