Jodorowského Duna: trailer na "nejlepší nenatočený film"

Vydáno: 14.02.2014 21:00 - | foto: facebook tvůrce

Alejando Jodorowsky chtěl adaptovat kultovní román Franka Herberta Duna, přičemž jím vysněná podoba je tím nejpozoruhodnějším na celém nerealizovaném projektu. Dokument Franka Paviche některé vzdušné zámky odkrývá.
vyberteAdaptace kultovního románu Franka Herberta v režii někoho ještě výstřednějšího než David Lynch? Design, o který by se postaral legendárni H.R. Giger zodpovědný za Vetřelce? Hudba, kterou by složila britská skupina Pink Floyd? Herecké obsazení s Mickem JaggeremSalvadorem Dalím a Orsonem Wellesem? Zní to až příliš dobře, aby se to stalo skutečností. A přesně tak to bylo s Dunou Alejandra Jodorowského, která zůstala ve fázi předprodukce. Není podstatné, proč k realizaci na konec nedošlo (finančně nákladné? pro studio nevhodné? nemožné skloubení harmonogramu jmenovaných atraktivních jmen?). Mnohem důležitější je, jak by film nejspíš vypadal, kdybychom se ho dočkali. A právě na to se zaměřil Frank Pavich ve svém dokumentu Jodorowsky's Dune, ke kterému je připojena upoutávka pod textem.

Dobře přijímaný dokument byl poprvé k vidění loni v Cannes, letos jde 7. března do americké kinodistribuce a uvedení na některém z českých festivalů jsme se zatím nedočkali (byť kvůli soudním sporům s francouzskými vlastníky práv).


Upoutávka na dokument Jodorowsky´s Dune.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY