Plakáty oscarových filmů v LEGO provedení a nepovedené scény

Vydáno: 14.02.2014 07:00 - | foto: facebook tvůrce

LEGO® příběh má krátce po svém uvedení náběh na zkultovnění a nadšené reakce odborné i laické divácké obce dává tušit, že v příštím roce bude snímek nominován na Oscara za Nejlepší animovaný film. Co se ale nepovedlo?
Plakát filmu LEGO® příběh / The Lego MovieLEGO® příběh byl ještě před prvními projekcemi považován za snímek, jehož primárním cílem je navýšit prodej stavebnice, s kterou se takový Merkur nemůže měřit. Po uvedení jsou ale kritiky (ehm) nekritické, přičemž vyzdvihují nápaditost a schopnost oslovit děti i dospělé, a diváci si při odchodu z kin prozpěvují píseň Everything is Awesome.

A odchodem ze sálu zábava nekončí. V rámci kampaně bylo zveřejněno devět plakátů na letošní nejlepší oscarové filmy, které jsou ale předělané do LEGO podoby (k nalezení v galerii, dva z nich doplňují článek), a nepovedené scény, které jsou pochopitelně inscenované (ke zhlédnutí níže). Video se zkaženými záběry navazuje na tradici, kterou u animovaných počinů začal Pixar, a mezi pády a přeřeky je k slyšení i několik nepoužitých - alternativních - punch-lines.

Plakát filmu LEGO® příběh / The Lego MovieSvým způsobem zábavná je i diskuze na (ne)chvalně známém republikánském kanálu Fox, kde je v rámci zpravodajské relace probírán protikorporátní významový přesah. Moderátor argumentuje, že jde o trend, protože stejně vůči korporacím byly kritické jiné rodinné snímky (Lorax, Mupeti - a k nim by mohlo přibýt i Zataženo, občas trakaře 2).

A dodává, že protibyznysové, a tudíž antikapitalistické vyznění je jednak škodlivé pro dětského diváka, jednak jde o pokrytectví, protože všechny tituly byly vyprodukovány nadnárodními studii. Kdo viděl RoboCopa, který také padne jako případ škodlivého díla, u kterého je nutné se mít na pozoru, může zpětně (d)ocenit, jak vstupy satirizující Fox News jsou velmi trefné (afroamerický moderátor, republikánská konzervativní rétorika, utnutí oponenta, případně nedostatek času na jeho reakce, neférová argumentace - věkem atd.).

Nepovedené scény z filmu LEGO® příběh.

Zpravodaj Foxu kritizuje LEGO® příběh.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY