Trailer: Cageovi zachutnala travička zelená

Vydáno: 13.02.2014 21:00 - | foto: facebook tvůrce

David Gordon Green se proslavil zhuleneckými komediemi Travička zelená a Princ a pruďas, ale festivaloví diváci ho mají zafixováni jako tvůrce indie dramedie Prince Avalanche. Na poetiku tohoto snímku má navázat Joe.
Plakát filmu  / JoePokud filmy Davida Gordona Greena něco spojuje, není to produkční zázemí, ale soustředění vyprávění kolem vztahu dvou mužských postav. Platí to jak pro jeho mainstreamové studiové počiny jako Travička zelená a Princ a pruďas, tak pro indie festivalovky jako Prince Avalanche a Joe. Poslední jmenovaný, uvedený loni na festivalu v Tonrontu a v Benátkách, je dle kritiků jeho zatím nejlepším snímkem - a úspěšným (na rozdíl od Zmrzlé země) návratem Nicolase Cage k charakternímu herectví. Herec, který získal Oscara za Leaving Las Vegas (1995) za k smrti se upíjející životní trosku, bude v Joe s jednou takovou bojovat, aby ochránil mladého kluka Garyho Jonese, jenž je tyranizován opileckým otcem. 

V amerických kinech bude Joe k vidění od 1. listopadu, ale protože jde o artový titul s hvězdou, která naposled zářila v 90. letech v akčních blockbusterech i ceněných psychologických dramatech, tak bude pouze v limitované distribuci. Česká premiéra není stanovena, ale uvedení na MFFKV snad přichází v úvahu. Jako obvykle, i tentokrát plakát najdete ve větším rozlišení v galerii a upoutávka v originálním znění se "skrývá" za dvoutečkou:

Upoutávka na film Joe.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY