Transcendence: počítačový Johnny Depp v druhém traileru

Vydáno: 12.02.2014 07:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Režijní debut Nolanova kameramana Wallyho Pfistera už má za sebou trojici oznamujících teaserů, akčně střižený trailer a také kratší japonskou upoutávku, kampaň však pokračuje dále. Neprozrazuje ale už moc?
Transcendence v mnohém upomíná na kampaně filmů Christophera Nolana, a to jednak pomalým odkrýváním informací pomocí několika (kratších) upoutávek a také zahalením příběhu mysteriózní aurou. Wally Pfister, dvorní kameraman britského režiséra, si na svém debutu zkrátka dává záležet, i když v mnohém připomíná spíše odvar známějších žánrových děl (Počátek, Matrix, Terminátor atd.), nejde mu upřít jistá zajímavost.

Snímek, který se žánrově přibližuje generickým techno-thrillerům devadesátých let a přidávající sci-fi high concept, bude kromě příběhu skupiny vědců, z nichž jeden zemře vinou anti-technologické extrémistické skupiny a nahraje svou mysl do počítače, řešit i aktuální otázky digitální doby, kde je sebeuvědomění počítačů stále větší realitou. Pokud si s tím budeme zahrávat, tak podle Morgana Freemana nastane konec lidstva - jestli se však Transcendence nakonec zvrhe ještě v "katastrofický" film, to zatím nejnovější trailer neprozrazuje.

Spíše se až příliš podrobně soustředí na děj a postavy, přičemž to vypadá, že se střihač ani neobtěžoval změnit kontinuitu záběrů, tudíž je dost možné, že vidíme celý příběh od začátku až do (skoro úplného) konce. Film má premiéru už za dva měsíce, do té doby můžeme jen hádat, zda z výsledku vzejde jen jednoduchá žánrovka (jako třeba devadesátkový Johnny Mnemonic) nebo i něco sofistikovanějšího.

Trailer zhlédněte níže.

Originální trailer #2 filmu Transcendence


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY