Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 14. 2. 2013 - 20. 2. 2013

TV tipy: Olympijské Soči vládne všem

Vydáno: 14.02.2014 07:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Universal Pictures

Zřejmě pokračující zápolení sportovců způsobilo, že v televizním programu nenajdete žádné hity, ale spíše reprízy úspěšných titulů. V našem výběru se tak logicky ocitají snímky překvapivé a někdy i málo známé.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Clint Eastwood (The Eastwood Factor) (pátek 14. 2., Nova Cinema, 16.25 - 18.05 / sobota 15. 2., 12.50 - 14.20)

Plakát filmu Clint Eastwood  / The Eastwood FactorCelovečerní dokumentární portrét žijící hollywoodské legendy režijně zaštítil historik a Eastwoodův dvorní životopisec Richard Schickel, což je záruka určité kvality. V necelé hodině a půl uvidíte průřez tím nejdůležitějším, co kdy filmařský bard natočil a nechybí ani jeho osobní postřehy o jmenovaných dílech. Zarytí fanoušci budou možná trošku zklamaní, protože se tu nedozvědí nic extra nového a chybí také alespoň lehký náhled do tvůrcova soukromí. Tuzemského diváka asi zamrzí to, že z důvodu dabingu neuslyší hlas vypravěče, kterým je Morgan Freeman. Za zhlédnutí ovšem snímek určitě stojí, ale mějte na paměti, že obsahuje dost spoilerů.

Synopse: Dokument je náhledem do života a autorské tvorby legendárního Clinta Eastwooda, který své filmy často doprovází vlastní hudbou. Proč tak rád točí u Warner Bros.? A jaký svůj film má nejraději? I na tyto otázky odpoví sám tvůrce.

Zajímavost: Na DVD byl snímek v zahraničí k dostání společně s exkluzivní edicí pětatřiceti režisérových počinů.

Originální trailer filmu Clint Eastwood / The Eastwood Factor

Kapka krve (Ching yan) (pátek 14. 2., Barrandov, 22.20 - 00.35 / sobota 15. 2., 02.00 - 03.50)

Plakát filmu Kapka krve / Ching yanAčkoli jde o hongkongský thriller, příliš akce od něho nečekejte. Režírující Dante Lam si byl dobře vědom toho, že dostal k dispozici slabší scénář, v němž se dá odhalit mnoho nesrovnalostí, tak raději vsadil na pomalé tempo a pečlivě budovanou stísněnou atmosféru. Nechybí tu ani propracované postavy a typicky asijské "zpomalovačky". V kombinaci s obsazením vesměs neznámými tvářemi jde o hodně zajímavý zážitek.

Synopse: Policista Tong (Nicholas Tse) nešťastnou náhodou při pronásledování kriminálníka (Philip Keung) usmrtí dceru státní zástupkyně (Zhang Jingchu). Za pár měsíců nechá stejný zločinec unést druhou dceru nešťastně zástupkyně a po ženě požaduje zničení spisů, které ho usvědčují z několika zločinů. Tong, který je svědkem únosu, chce napravit svou chybu z minulosti a vydává se po pachatelích na vlastní pěst. 

Zajímavost: Anglický název filmu zní The Beast Stalker.

Originální trailer filmu Kapka krve / Ching yan

Návrat do budoucnosti 3 (Back to the Future Part III) (sobota 15. 2., Nova, 08.30 - 10.40)

Plakát filmu Návrat do budoucnosti 3 / Back to the Future Part IIIPoslední díl slavné trilogie je sice tím nejslabším, to ale neznamená, že by neměl co nabídnout. Režírující Robert Zemeckis v něm skládá poctu westernu, přidává pár přímých citací z jiných populárních filmů a nezapomíná ani na nadhled a humor. Nechybí tu ani zcela sehraní Christopher Lloyd a Michael J. Fox, k nimž se tentokráte přidává ještě výborná Mary Steenburgen. Jen ten příběh je prostě překombinovaný a občas skřípe. Jinak ale výtečný kousek.

Synopse: Marty McFly (Michael J. Fox) dostává dopis od svého přítele, doktora Emmetta Browna (Christopher Lloyd), který uvízl v roce 1885 a nemůže se dostat zpátky. Neváhá tak ani chvíli a vydává se za ním. Netuší ale, že doktor mu nenapsal celou pravdu.

Zajímavost: Jako hudebníci se ve filmu objeví členové skupiny ZZ Top, kteří se také částečně podíleli na soundtracku.

Oficiální trailer filmu Návrat do budoucnosti 3 / Back to the Future Part III

Z pekla do Texasu (From Hell to Texas) (sobota 15. 2., Fanda, 16.30 - 18.10 / neděle 16. 2., 12.30 - 14.05)

Plakát filmu Z pekla do Texasu / From Hell to TexasU nás prakticky neznámý western je sice starý přes půl století, to ale v tomto případě vůbec nevadí. Má totiž velmi netypického hlavního hrdinu, příběh nabízí několik nečekaných zvratů a režírující Henry Hathaway udržuje diváka v napětí po celou dobu a nemá problém s odpovídající atmosférou. Z obsazení bude dnešnímu divákovi znám jen mladý Dennis Hopper. Samozřejmě se ale musí počítat s určitou naivitou, velkou dávkou amerického patosu a nenápaditými přestřelkami. Pro milovníky žánru ale lahůdka.

Synopse: Kovboj Tod Lohman (Don Murray) je pronásledován za vraždu syna mocného chovatele dobytka Boyda Huntera (R.G. Armstrong). I když je nevinný, Boyd na něj posílá všechny své muže a tento fakt ho moc nezajímá. Dočasný úkryt najde Tod u rodiny farmáře Bradleyho (Chill Wills), jenže utíkat věčně nemůže.

Zajímavost: Podle některých historek musel Hopper jednu scénu přetáčet pětaosmdesátkrát.

Ukázka z filmu Z pekla do Texasu / From Hell to Texas

Spartakus (Spartacus) (sobota 15. 2., Prima Cool, 20.00 - 23.55)

Plakát filmu Spartakus / SpartacusPřekvapivě dobře hodnocené televizní historické drama logicky nemůže sázet na mohutnou a opulentní výpravu, ale musí nabídnout něco jiného. Tím jsou v tomto případě relativní historická věrnost, pomalé tempo a poměrně slušný scénář. Režírující Robert Dornhelm navíc v rámci možností zvládl natočit velmi slušné akční scény, které baví. Obstojný je také Goran Višnjić v titulní roli. Když se přenesete přes zbytečně natahovanou délku a nutné ústupky související s nižším rozpočtem, možná budete příjemně překvapeni.

Synopse: V roce 72 před Kristem nemělo Římské impérium přemožitele. Jeho moc sahala daleko a s každým dobytým územím přicházeli noví a noví otroci. Jediným, kdo se dokázal vzepřít, byl Spartakus (Goran Višnjić), jemuž před očima zavraždili otce. Jeho boj za svobodu měl nedozírné následky pro další generace. 

Zajímavost: Hudbu pro film nahrál Symfonický orchestr Slovenského rozhlasu. 

Promo klip k filmu Spartakus / Spartacus

Dobře placená procházka (sobota 15. 2., ČT art, 20.20 - 21.35)

Plakát filmu  / Dobře placená procházkaČeskoslovenský snímek, jenž je do televizní podoby převedeným klasickým muzikálem divadla Semafor, nejvíc doplácí na fakt, že měl poněkud velké ambice. Režírující Miloš Forman, který je také autorem scénáře, a Ján Roháč se možná někdy snažili o příliš opulentní scény a jejich pokusy vyšly malinko naprázdno. Když si ale toto odmyslíte, zůstanou vám příjemně plynoucí snímek s tehdejšími hudebními hvězdami (Eva Pilarová, Hana Hegerová, Jiří Suchý), hity Jiřího Šlitra a poměrně dobrá zábava.

Synopse: Jazzová buffo-opera vznikla v roce 1965 v Semaforu v autorské dílně Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra. Mimořádný úspěch představení vedl k nápadu, aby bylo převedeno do televizní podoby. I ta je plná velkých hitů a krásné hudby.

Zajímavost: Televizní podoba se od té divadelní liší pouze v malinko jiném závěru.

Ukázka z filmu Dobře placená procházka

Oči války (Triage) (sobota 15. 2., ČT art, 22.35 - 00.15)

Plakát filmu Oči války / TriageEvropské koprodukční drama natočil a napsal Danis Tanović, takže od něho neočekávejte zběsilou akční jízdu. Tvůrce se soustředil spíše na protiválečné vyznění, hutnou atmosféru a hluboké poselství, které se mu díky nekýčovitým a dobře vymyšleným dialogům daří přenést na diváka. Opomenout se nesmí ani syrovost a realističnost, které jsou znát z každého záběru. V hlavních rolích excelují Colin Farrell a Christopher Lee, vedle nichž se neztratí ani Paz Vega. Škoda jen nevyrovnaného tempa, které se zejména uprostřed stopáže mění v nudu.

Synopse: Válečný fotograf Mark Walsh (Colin Farrell) a jeho kolega a přítel David (Jamie Sives) jsou přímo v centru dění válečného Kurdistánu. Setkávají se s mnoha oběťmi a sami jsou svědky toho, jak i jejich život každodenní boje ovlivňují. Válka zkrátka poznamená osudy úplně všech.

Zajímavost: Farrell zhubl kvůli roli o dvacet kilogramů.

Originální trailer filmu Oči války / Triage

Svatba za bílé noci (Brúðguminn) (neděle 16. 2., ČT art, 20.20 - 22.00)

Plakát filmu Svatba za bílé noci / BrúðguminnIslandské komediální drama sice má zdánlivě banální děj, jenže režisér a scenárista Baltasar Kormákur ho dokázal natočit tak, že působí zamotaně a složitě. Opřít se mohl o pár výborných a černohumorných vtipů, typicky severskou atmosféru a nádhernou kameru. Navíc se mu podařilo skvěle vyvážit zábavné a vážné momenty tak, aby žádný z nich nepřevažoval, což se počítá. Opomenout se nesmí ani bravurní obsazení plné u nás neznámých a jen těžko vyslovitelných herců. Zápory budiž právě severská svébytnost a přílišná komornost.

Synopse: Jonovi (Hilmir Snær Guðnason) tragicky zemřela první žena a nyní má pedagog ve středních letech před svatbou se svou někdejší studentkou. Hladkému průběhu obřadu však zabraňují nejrůznější okolnosti, které přináší nejen vtipné, ale také ryze tragické situace.

Zajímavost: Snímek získal sedm islandských výročních filmových cen.

Originální trailer filmu Svatba za bílé noci / Brúðguminn

Navajo Joe (Navajo Joe) (pondělí 17. 2., Prima Cool, 22.45 - 00.45 / úterý 18. 2., 03.05 - 04.35)

Plakát filmu Navajo Joe / Navajo JoeMéně známý italsko-španělský western rozhodně neohromí originalitou, protože jeho ústřední zápletka je plná klišé a ničím nepřekvapí. Režírující Sergio Corbucci to částečně kompenzuje brutálními a krvavými akčními scénámi, přesnou a precizní režií, v níž zaujmou hlavně některé skvěle vymyšlené barevné kompozice, a hlavně geniálním soundtrackem legendárního Ennia Morriconeho. V hlavní roli se objeví sympatický a standardně dobrý Burt Reynolds, jemuž stačí zapojit charisma. Nepotěší naopak obsazení hlavního záporáka nevýrazným a místy toporným Aldem Sambrellem. V neposlední řadě je zajímavé pozorovat, kolik motivů si z filmu posléze vypůjčili jiní tvůrci. Zajímavá záležitost.

Synopse: Navajo Joe (Burt Reynolds) přežil útok, který skončil krvavým masakrem, Nyní se chce pomstít těm, kteří jsou za něj zodpovědní, protože mu zabili manželku.

Zajímavost: Reynolds prohlásil, že natáčení tohoto filmu byla ta nejhorší profesionální zkušenost jeho kariéry. 

Originální trailer filmu Navajo Joe / Navajo Joe

Pomsta tygra (Long quan) (čtvrtek 20. 2., Prima Cool, 21.50 - 23.55 / pátek 21. 2., 03.00 - 04.35)

Český plakát filmu Pomsta tygra / Long quanNe tak úplně známá a také slabší akční záležitost se slavným Jackiem Chanem by se mohla paradoxně líbit spíše těm, kteří ho jinak nevyhledávají. Režírující Lo Wei tu totiž v podstatě rezignoval na jeho typický humor a soustředil se jen na parádní souboje s propacovanou choreografií, které tvoří většinu stopáže. O příběhu samozřejmě nemůže být moc řeč, protože ten tu plní jen tu nejzákladnější funkci a nemá smysl nad ním moc přemýšlet. Potěší i slušná atmosféra a nápadité využívání různých pomůcek při akčních scénách. Víc asi netřeba dodávat.

Synopse: How-Yuen (Jackie Chan) se vydává pomstít svého učitele, který byl zabit při neférovém souboji mistrem klanu Trpělivosti. Po letech se mu vraha podaří najít, ten však svého činu lituje. How-Yuen se nechá konkurenčním gangem zlákat na cestu zločinu, loupeží a vraždění. Jejich posledním soupeřem je právě klan Trpělivosti a mladík má tak šanci konečně vyřídit všechny účty. Nejprve ale bude muset rozeznat dobro od zla.

Zajímavost: Jackie Chan je v titulcích uváděn jako Jacky.

Originální trailer filmu Pomsta tygra / Long quan

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů (13.04.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Tučňák se předvádí v první ukázce (23.03.2024 15:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Nový Karate Kid je na cestě (22.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Stroj času: Městečko Twin Peaks - The Return (16.09.2023 12:30 v Recenze | Stroj času)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu