Top 20 ČR: LEGO® příběh sestřelil Vlka z Wall Street

Vydáno: 11.02.2014 11:26 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Pád Jordana Belforta přišel ještě před očekávanou premiérou Babovřesek 2, když se na programech kin objevil LEGO® příběh. Stejně grandiózní byl i nástup pokračování české klasiky Dědictví.

Tři týdny se Vlk z Wall Street udržel v čele TOP 20 a málem by zvládl i čtvrtmilion prodaných lístků (kterého se v průběhu února stejně dočká), jeho krasojízdu ale ukončil LEGO® příběh z dílny Warner Bros. Ten si za premiérový víkend vydělal skoro šest a půl milionu. Překvapivý výsledek podala i novinka Dědictví aneb Kurva se neříká, jíž si nenechalo ujít na jednačtyřicet tisíc diváků. Úspěch obou premiér na Vlka z Wall Street těžce dopadl a musel se potýkat skoro s padesátiprocentním poklesem zájmu.


Fotografie z filmu RoboCop / RoboCopBoj o medaili nakonec prohrála třetí novinka RoboCop - remake stejnojmenného snímku z roku 1987 si přišel na milion a skoro sedm set tisíc, což mu stačilo na to, aby za sebou nechal Vejšku, Něžné vlny i Ledové království. Animovaný muzikál, jenž ještě minulý týden stál na bedně, přišel o tomto víkend o více než šedesát procent diváků, což ho odsunulo až na sedmou příčku.


V první půlce se udržely ještě dvě novinky z minula – český snímke Krásno se propadl z pětky na osmičku a devátou příčku získalo drama s Meryl Streep Blízko od sebe. Na desítce se umístila poslední novinka aktuální Topky, americké drama Prodloužený víkend, kde si jednu z hlavních rolí střihla Kate Winslet.

Fotografie z filmu Hobit: Šmakova dračí poušť / The Hobbit: The Desolation of SmaugTotožný propad o sedmdesát procent postihla trojici Já, Frankenstein, Hobit: Šmakova dračí poušť a Putování s dinosaury, jejichž tržby se rázem smrskly na hodnotu kolem tří set tisíc. Připojili se tak k propadlíkům ve druhé desítce, jejichž tendence bude v příštích týdnech, kdy se na nás chystá celá řada lákavých novinek, spíše klesající. Po třech příčkách ztatily snímky Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců, Jack Ryan: V utajení nebo také drama 12 let v řetězech.


Na sedmnáctce stagnuje Nymfomanka část I., zatímco její druhý díl to má tentokrát bez jedné za dvacet. O stupeň lepší umístění se povedlo předpremiéře Babovřesek 2, která má sice ještě dva týdny čas, ale pravděpodobně bude v žebříčku strašit až do premiéry (a pak ještě hodně dlouho po ní). A na dvacítku se, jak už se tak stalo zvykem, vrátila po pár týdnech zase Velká nádhera režiséra Paola Sorrentina.


Russell Crowe, Colin Farrell ve filmu Zimní příběh / Winter's TaleA u Sorrentina ještě chvilku zůstaneme, protože tento čtvrtek uvedou distributoři do českých kin jeho další snímek a to drama Následky lásky z roku 2004. Hlavní roli v něm ztvárnil stejně jako ve Velké nádheře Toni Servillo. Na své si přijdou i nadšenci mysteriózních snímků u novinky na motivy knihy Marka Helprina s názvem Zimní příběh. Velká Británie představí komedii Životní šance a francouzský režisér Thierry de Peretti uvede drama Apači.


TOP 20: VÍKEND OD 6. 2. 2014

  1. LEGO® příběh 6,4 mil. (novinka)
  2. Dědictví aneb Kurva se neříká 5,9 mil. (novinka)
  3. Vlk z Wall Street 2,6 mil.
  4. RoboCop 1,7 mil. (novinka)
  5. Vejška 1,6 mil.
  6. Něžné vlny 836 tis.
  7. Ledové království 810 tis.
  8. Krásno 791 tis.
  9. Blízko od sebe 517 tis.
  10. Prodloužený víkend 409 tis. (novinka)

  11. Já, Frankenstein 378 tis.
  12. Hobit: Šmakova dračí poušť 243 tis.
  13. Putování s dinosaury 239 tis.
  14. Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců 209 tis.
  15. Jack Ryan: V utajení 174 tis.
  16. 12 let v řetězech 172 tis.
  17. Nymfomanka část I. 126 tis.
  18. Babovřesky 2 114 tis.
  19. Nymfomanka část II. 110 tis.
  20. Velká nádhera 95 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY