Vlk z Wall Street v limitované edici na Blu-rayi

Vydáno: 10.02.2014 13:30 - | foto: Paramount Pictures

Britská pobočka společnosti Universal oznámila vydání Scorseseho Vlka z Wall Street na Blu-rayi. Bohužel se bude jednat o kinoverzi, která ale bude k dostání v limitovaném počtu kusů ve steelbooku. Co jiného disk nabidne?
BD obal filmu Vlk z Wall Street / The Wolf of Wall StreetKomediální biopic Vlk z Wall Street by se měl na nosiče pro domácí kino dostat 19. května. Na výběr by mělo být mezi dvěma verzemi, klasickou, jež bude v amarayi (plastový obal), a limitovanou, jež bude ve steelbooku (na obrázku vlevo). Ani jedna ale nebude obsahovat prodloužený sestřih o délce čtyř hodin, přestože ten byl nedávno producenty přislíbenMartin Scorsese za režisérskou verzi totiž považuje tříhodinový kinosestřih, který vzniknul tak, že všechny scény ze čtyřhodinového byly zachovány, ale výrazně zkráceny. Je ovšem škoda, že mezi bonusy nenajdeme nepoužitý materiál alespoň samostatně. Argument, že u Scorseseho se s tím moc nesetkáme, je lichý v případě, kdy je na Blu-ray ohlášen Král komedie, který má obsahovat vystřižené a prodloužené scény.

Vlk z Wall Streetu navíc nabízí pouhé tři dokumenty, ale v porovnání s některými jinými na Oscara nominovanými tituly je to ještě slušná bilance. The Wolf Pack by měl být pohledem do zákulisí, Running Wild snad detailnějším filmem o filmu a The Wolf of Wall Street Round Table rozhovorem se Scorsesem, představitelem hlavní role Leonardem DiCapriem a scenáristou Terencem Winterem, kteří snímek rozebírají v New Yorku.

BD obal filmu Vlk z Wall Street / The Wolf of Wall StreetJe ale nutné mít na vědomí, že výše napsané se vztahuje pro britskou edici, u které jsou známy specifikace disku (ale zatím žádné informace ohledně formátu obrazu či zvuku, ačkoliv se dá předpokládat, že nedojde k ořezu a zvuková stopa bude při nejmenším v DTS). Datum českého vydání nebylo stanoveno - a i když bude bonusová výbava nejspíš shodná, balení se bude lišit. Fanoušci si vysnili digibook, ale distributor se bude rozhodovat až podle toho, jaká po něm bude poptávka. Doufejme, že nejprve bude prodávat obal a později koncem roku vyjde čtyřhodinový sestřih s bonusovým diskem, kde bude snímek rozebrán tak, jak by si zasloužil. Záleží ale na oscarovém úspěchu, který je v tomto ohledu určující (vzpomeňme na Tahle země není pro starý či Argo).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY