Není důležité zúčastnit se, ale za pomocí steroidů vyhrát

Vydáno: 03.02.2014 09:00 - | foto: facebook tvůrce

Andrea Sedláčková měla v kinech film naposledy před více než deseti roky. Letos budou ale uvedeny dva její celovečerní počiny, Fair Play a Zbabělci. Trailer k prvnímu jmenovanému je ke zhlédnutí v článku.
Fotografie z filmu Fair Play / Fair PlayRežisérka a scenáristka Andrea Sedláčková debutovala před čtrnácti lety Oběti a vrahy, v nichž se střídaly dvě časové roviny (současnost a minulost - 70. léta), a proplétáním osobního života s politickým se zabývala v Musím tě svést. Její třeti snímek, sportovní drama Fair Play, v nastolené autorské linii pokračuje, když vypráví příběh o sportovkyni, které jsou za minulého režimu nejprve s (trenérem) a později bez (matkou na nátlak stranických funkcionářů) jejího vědomí podávány steroidy. 

Nebývá příliš časté, aby se jeden český film dočkal dvou trailerů, ale Fair Play představuje výjimku z pravidla, a proto by neměl uniknout pozornosti. Obě upoutávky, z nichž druhá je určena do kin, se od sebe téměř neliší. Jediný rozdíl je v tom, že u "čísla 2" přibyl poměrně prvoplánový slogan... a komentář mimo obraz, který ho čte. Srovnávat s předchozí verzí můžete v naší dřívější novince.

Nově přibyla i píseň, o kterou se postaral Miro Žbirka a kterou jste z části mohli již slyšet, protože tvořila hudební doprovod k oběma trailerům. Vzhledem k načasování (snímek o snaze sportovkyně dostat se na olympiádu) a nespoléhání se na typické propriety (nahota a nadávky) propagace českého filmu si seriózní a promyšlená kampaň zaslouží uznání.

Originální trailer filmu Fair Play

Videoklip k filmu Fair Play


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Fibi a Krati (Iva, 05.02.2014 14:12) Reagovat

    Kdoví, jestli na to zajdou Fibingerová s Kratochvílovou :-)) Trailer je luxusní, snad bude takový i film. Moc se těším...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY