Padla první klapka české verze seriálu Kancl

Vydáno: 24.01.2014 07:00 - Simona Knotková | foto: facebook tvůrce

Kultovní britský seriál Kancl se dočká také své české podoby. Její natáčení pod režijní taktovkou Milana Šteindlera odstartovalo právě v těchto dnech. Co můžete od české verze očekávat?
Milan Šteindler při natáčení filmu V brněnském studiu České televize padla včera první klapka tuzemské verze populárního britského seriálu Kancl. Fiktivní dokument bude popisovat kancelářský život ve firmě Papír a Print a v obsazení uvidíte herce jako Václava Koptu, Sáru Venclovskou, Michala Daleckého, Radima Nováka nebo Pavlu Vitázkovou. Do režisérského křesla byl povolán Milan Šteindler.

"Britský Kancl znám už dlouho a jsem jeho fanoušek," komentuje své nejnovější působení filmař. "Když za mnou přišel producent s nabídkou režie české verze, myslel jsem, že se zbláznil. Ale bral jsem to jako výzvu a souhlasil jsem, i když si nejsem jist, jestli jsem se nezbláznil taky."

K natáčení dále dodává: "Trapných seriálů se u nás udělalo poměrně dost a řekl bych, že neplánovaně. Takže my na to jdeme z druhé strany a natáčíme o trapnosti naprosto plánovaně. Myslím, že trapných a dementních šéfů, jako je hlavní hrdina Kanclu, se u nás nachází hodně, takže každý se někdy setkal s vedoucím, za kterého se hluboce styděl. Tímto seriálem tedy chceme trapnost jaksi zkapalnit, předat ji divákovi a naučit ho, jak s takovými bytostmi v reálném životě vycházet. Je to tedy svým způsobem osvětová činnost, a ta, myslím, na obrazovku veřejnoprávní televize patří."

Jako natáčecí lokace byly vybrány reálné kancelářské prostory Spielberk Office Centre v Brně. Do poloviny března má vzniknout šest dílů remaku série, za jejíž původní verzí stojí duo Ricky GervaisStephen Merchant. "Jsem velmi polichocen a nadšen tím, že vznikne nová verze The Office. Klidně můžeme začít vtipkovat na téma dalšího tučného šeku pro Gervaise," sdělil první z dvojice České televizi svou reakci.

The Office byl poprvé vysílán BBC v roce 2001. O čtyři roky později se dočkal také americké předělávky se Stevem Carellem v hlavní roli. Českého Kanclu bychom se měli na televizních obrazovkách dočkat ještě v letošním roce.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY