Her - zdokumentovaná láska ve věku moderny

Vydáno: 18.01.2014 19:00 - | foto: facebook tvůrce

Netradiční romance Her do českých kin dorazí koncem března, kdy se už bude vědět, kolik získala Oscarů ze svých pěti nominací. Čekání na novinku Spikea Jonze si můžete zkrátit dokumentem, který je k vidění v článku.
Joaquin Phoenix ve filmu  / HerHer bylo nominováno na Oscara v pěti kategoriích, a tak studio rozjelo kampaň, která má Akademiky přesvědčit, že by svůj hlas měli dát spíše sci-fi romanci než protěžovaným titulům, za kterými stojí velká studia (Gravitace, Vlk z Wall Street) či favorizovaná témata (12 let v řetězech). A promo je vskutku nápadité, protože na místo obligátních upoutávek, které čítají výčet nominací, vyšel trailer na dokument Her: Love in the Modern Age a den na to i celý film o filmu.

Během čtvrthodiny v něm více či méně známé osobnosti (spisovatelé, hudebníci, herci a herečky, odborníci na kulturu) řeknou, co si pod slovem láska a vztah představují na základě svých životních zkušeností a jak se dle nich obojí proměňuje díky/kvůli technologii. A to vše v návaznosti na Jonzeho melancholický film o vyrovnání se se ztrátou milované osoby, z kterého jsou použity ukázky.

Olivia Wilde ve filmu  / HerPokud se chcete dozvědět, co si myslí Olivia Wilde, která si v Her zahrála, spisovatel a scenárista Bret Easton Ellis či James Murphy, můžete dokumentu věnovat svých patnáct minut života. Jako režisér a kameraman je pod ním podepsán Lance Bangs, kamarád a dlouholetý spolupracovník Spikea Jonze. V cameo roli se objevil už v Jonzeho celovečerním debutu V kůži Johna Malkoviche a podílel se i na castingu a tricích jeho předposledního snímků Max a maxipříšerky; především ale zdokumentoval téměř každý jeho poslední projekt, včetně těch krátkometrážních. Na trailer i dokument se můžete podívat níže, v diskuzi se můžete podělit nejenom o vlastní úvahy, ale i o názor na zhlédnutá videa.

Upoutávka na film o filmu Her: Love in the modern age.

Film o filmu Her: Love in the Modern Age.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY