Kinopremiéry: Paranormální Nymfomanka a něžný Vejdělek

Vydáno: 09.01.2014 07:00 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Ze čtveřice premiér vstupujících ve druhém týdnu roku 2014 do našich kin si jednoznačnou pozornost vynutí vyvrcholení Nymfomanky, pozadu by ale nemusely zůstat ani vojenská týmovka a nový film Jiřího Vejdělka.
Nymfomanka, část II. (Nymph()maniac) (Aerofilms)

Český plakát filmu Nymfomanka / NymphomaniacKonečně se dozvíme, jak dánský provokatér a svéráz Lars von Trier zakončí příběh ženy posedlé sexem a trpící absencí citů. Rozehráno je to zajímavě, tak nezbývá než doufat, že se zkušenému tvůrci vše nevymkne z rukou a nakonec nenaservíruje jednu velkou nafouknutou bublinu. V hlavní roli samozřejmě nechybí Charlotte Gainsbourg, jejíhož zpovědníka ztvárnil Stellan Skarsgård a ve druhé části se konečně objeví také Jamie Bell, Udo Kier nebo Willem Dafoe. Víc asi netřeba dodávat.

Synopse: Stárnoucí muž jménem Seligman (Stellan Skarsgård) najde jednoho dne na ulici zbitou a poraněnou ženu (Charlotte Gainsbourg). Když ta odmítne sanitku, vezme ji muž k sobě domů, kde ji nechá vyspat a lehce zotavit. V mezičase mu Joe, jak se žena jmenuje, začne vyprávět svůj pohnutý životní osud, který je plný sexuálních prožitků a absence citů.

Česká ukázka filmu Nymfomanka / Nymphomaniac

Na život a na smrt (Lone Survivor) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Na život a na smrt / Lone SurvivorZajímavě vypadající armádní týmovka vychází ze skutečných událostí popsaných příslušníkem elitní americké vojenské jednotky. Atraktivní téma zpracoval nadějný Peter Berg, který o projekt hodně stál a de facto jde o jeho srdeční záležitost. Pokud nesklouzne k laciné agitce a tzv. náborovce, mohli bychom mít co dělat se slušnou žánrovkou, která potěší spíše mužského diváka a dodá potřebnou dávku adrenalinu. V hlavních rolích Mark Wahlberg, Eric Bana, Taylor Kitsch, Ben Foster a další. Věřme, že se nic nepokazí.

Synopse: Členové amerických zvláštních jednotek Navy Seals jsou nejlepší vojáci na světě - jsou fyzicky i psychicky odolní na hranici lidských možností a jsou vybaveni dokonalou schopností přežít kdekoli. V noci z 27. na 28. června 2005 jsou čtyři členové elitní skupiny vysazeni v afghánských horách. Jejich úkolem je na nedaleké základně Talibánců zneškodnit jednoho z jejich pohlavárů, který je zároveň blízkým přítelem Usámy bin Ládina. Jenže akce se pokazí hned na začátku a malá vojenská jednotka rázem stojí tváří v tvář přesile po zuby ozbrojených Talibánců.

Zajímavost: Ve vedlejších rolích se ve snímku objeví vysloužilí členové americké armády.

Český trailer filmu Na život a na smrt / Lone Survivor

Paranormal Activity: Prokletí (Paranormal Activity: The Marked Ones) (CinemArt)

Plakát filmu Paranormal Activity: Prokletí / Paranormal Activity: The Marked OnesJakýsi prequel k dnes už slavné hororové značce opět přichází s osvědčeným konceptem foundfootage a s ním souvisejícícm "autentickým" strašením. Režie a scénáře se chopil Christopher B. Landon, který už se zavedenou sérií zkušenosti má, takže by mělo jít o sázku na jistotu. Zásadní změny očekávat nelze, spokojeni tak budou nejspíše jen fandové celé ságy. Ti ostatní nebudou s něčím podobným ztrácet čas.

Synopse: Jesse (Andrew Jacobs) dostudoval střední školu a ocitá se na prahu typicky prázdninové nudy. Z té ho vytrhne podivný zvuk, který se šíří z odpadní šachty bytu o patro níž. S kamarádem tak pošlou na průzkum zapnutou videokameru, která zaznamená bizarní rituál. Zanedlouho však obyvatelka bytu za podivných okolností zemře a chlapcům je jasné, že zachytili senzaci. Neváhají se proto i přes výslovný zákaz policistů vydat byt prohlédnout. Jesse si však z této akce přináší zvláštní kousnutí, které mu zásadně změní život. A to je teprve začátek.

Zajímavost: Producenti snímek popisují jako "bratránka" původní série.

Oficiální trailer filmu Paranormal Activity: Prokletí / Paranormal Activity: The Marked Ones

Něžné vlny (Falcon)

Plakát filmu Něžné vlny / Něžné vlnyPrvní tuzemskou premiérou roku 2014 je normalizační komedie, kterou napsal a natočil Jiří Vejdělek. Jeho jméno je většinou zárukou komerčního úspěchu a relativní řemeslné kvality, takže by se nemělo být čeho bát. Je pravda, že tématem vstupuje tvůrce do pro sebe neprobádaných vod, ale to by snad neměl být takový problém. V hlavních rolích se objeví mladí Lucie Šteflová a Robert Cejnar, vedle nichž nechybí osvědčená jména jako Hynek Čermák, Táňa Pauhofová, Jan Budař nebo Jan Hartl. Je tedy zaděláno na další českou komerční tutovku.

Synopse: Nesmělý Vojta (Robert Cejnar) se zakoukal do spolužačky Ely (Lucie Šteflová), s kterou by chtěl prožít (nejen) první lásku. Jenže doma v tomto směru nemá moc oporu, neboť otec (Hynek Čermák) by z něho chtěl mít závodního plavce a matka (Táňa Pauhofová) pro změnu profesionálního klavíristu. To je pak těžké pořízení a navíc se nezadržitelně blíží listopad 1989.

Oficiální trailer filmu Něžné vlny
Už ve středu 8. ledna má premiéru čtyři roky starý španělský dokument o horolezectví a náboženství Poslední vrchol.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY