Nejstahovanější filmy roku 2013

Vydáno: 31.12.2013 18:08 - | foto: Warner Bros.

Ještě nemáte žebříčků dost? Pokud ne, je pro vás určen další. Pokud vás zajímá, jaké filmy se letos nelegálně stahovaly nejvíc, čtěte dál.
Fotografie z filmu Nespoutaný Django / Django UnchainedJestli jste (i podle titulky) tipovali Hobita jako titul, který je v čele, máte správný odhad. Ovšem jenom v tom případě, pokud jste měli na mysli první díl s podtitulem Neočekávaná cesta, kterému k prvenstvi mohla dopomoct nejenom velká očekávání a nedočkavost mnohých (znalců předohy, fanoušků LOTRa ad.), ale i uvedení dvou verzí - kratší pro kina a rozšířené na DVD/Blu-ray. Hned v zástupu jsou divácké hity jako Rychle a zběsile 6 či Nespoutaný Django, u kterého nejspíš zabrala značka "Tarantino" a vypuštění kvalitního releasu do internetových vod před uvedením do kin v některých evropských zemích (včetně té naší). Jak si ale vysvětlovat absenci jedněch z nejvýdělečnějších blockbusterů?


Druhé Hunger Games s podtitulem Vražedná pomsta měly premiéru před (více než) měsícem, což bude nejspíš ten pravý důvod, a na GravitaciMuže z oceli se chodilo opakovaně jako na zážitek, který vyžaduje velké plátno, prostorové ozvučení... a 3D. Dvojici animáků Já padouch 2Univerzita pro příšerky zase pomohl nejenom třetí rozměr, ve kterém byly k vidění (a pověst CGI snímků jako těch, u nichž konverze není ke škodě věci), ale především to, že šlo o (před)pokračování hitů určených pro celé rodiny.

Žebříček deseti nelegálně nejstahovanějších filmů roku 2013 vychází z různých zdrojů, od dat z TorrentFreak až k BitTorrentům. Nezapočítávají se do něj pirátské kopie, které byly na streamovacích stránkách či kyber uložištích pouze ke zhlédnutí, nikoliv stáhnutí. Pořadí včetně odhadovaného počtu ilegálních downloadů následuje:

1. Hobit: Neočekávaná cesta (8,4 milionů nelegálních stáhnutí)
2. Nespoutaný Django (8,1 milionů nelegálních stáhnutí)
3. Rychle a zběsile 6 (7,9 milionů nelegálních stáhnutí)
4. Iron Man 3 (7,6 milionů nelegálních stáhnutí)
5. Terapie láskou (7,5 milionů nelegálních stáhnutí) 
6. Star Trek: Do temnoty (7,4 milionů nelegálních stáhnutí)
7. Gangster Squad - Lovci mafie (7,2 milionů nelegálních stáhnutí)
8. Podfukáři (7,0 milionů nelegálních stáhnutí)
9. Pařba na třetí (6,9 milionů nelegálních stáhnutí)
10. Světová válka Z (6,7 milionů nelegálních stáhnutí)


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY