Video: Vánoce očima známých režisérů

Vydáno: 24.12.2013 19:04 - | foto: Dreamworks

Máte oblíbené filmové režiséry, jejichž díla vyhledáváte pro unikátní vizi světa? Chtěli byste vidět, jak by někteří z nich pojali ranní nadělování dárků na Štědrý den? V článku máte tu možnost.
Lidi od společnosti Fourgrounds Media stojí za videem, které paroduje to, co u tvorby deseti vybraných režisérů považují za příznačné, a to na příkladu vánočního rozbalování dárků. Pokud vás mrzí, že už nezjistíte, jak by typický sváteční den v Americe ztvárnil Sergej Ejzenštejn či Stanley Kubrick, nebo vás už nebaví čekat na pohled Wese Andersona či Stevena Spielberga, minutu a půl dlouhý kraťas vám vše vynahradí.

Volba tvůrců ale nejspíš byla čistě arbitrární - a pokud nějaké kritérium bylo, nemohlo být jiné než "jejich díla jsou všeobecně známá". Fanoušci tvorby velké části výše zmíněných ví, že Kubrick do vánočního období situoval svou labutí píseň Spalující touha, u Spielberga rodinná atmosféra svátků klidu a míru byla nahlížena s odstupem v Chyť mě, když to dokážeš... a tak by se dalo pokračovat.

Nemá ale moc smysl se věnovat tomu, že část z deseti auteurů svůj pohled na Vánoce prezentovala v některém ze svých mnohých děl, když účelem videa není nic jiného, než pobavit (a možná propagovat Fourgrounds Media formou virálního marketingu). Jestli ale znáte nejznámější počiny světově nejznámějších tvůrců (nebo aspoň víte, co je typické pro dokumenty Wernera Herzoga či Michaela Moora), smíchu se neubráníte.

Auteuři Vánoc.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY