Nezkrácená a necenzurovaná Nymfomanka v Berlíně

Vydáno: 23.12.2013 10:30 - | foto: facebook tvůrce

První diváci budou moct Nymfomanku, část I. zhlédnout již tento týden (předpremiéra je např. v brněnské Scale na Boží hod), ale ve zkrácené a cenzurované verzi. Režisérský sestřih by měl být k vidění od února.
Fotografie z filmu Nymfomanka / NymphomaniacZájemci si na "ni" ale budou muset zajet až do Berlína, protože bude mít světovou premiéru na tamním mezinárodním filmovém festivalu Berlinale, jehož 64. ročník se bude konat od 6. února po dobu deseti dní. Oproti verzi, která od 26. 12. běží ve vybraných evropských kinech včetně těch českých, se bude jednat o o půl hodiny delší režisérský sestřih, ve kterém by mělo být více provokativních dialogů o sexu a více sexu samotného.

"Berlinalské publikum bude první, které bude mít možnost vidět dlouhou nezkrácenou verzi první části Nymfomanky. Lars von Trier, který Berlinale poprvé navštívil roku 1984, se na festival vrátí se svým novým filmem. Estetika, kterou Nymfomankou vytvořil, je působivá a radikální," vyjádřil se ředitel Berlinale Dieter Kosslick.

Spekulacím o tom, že by se Trier mohl se svým posledním dvoudílným opusem vrátit do Cannes, kde se kvůli své nešťastné volbě slov na tiskové konferenci k Melancholii stal persona non grata, tak bylo učiněno za dost. A nebo vlastně ne, protože se stále neví, kde bude uvedena část druhá ve své o hodinu delší variantě. Dá se předpokládat, že po jednom prestižním festivalu si tvůrci vyberou další.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY