Čtveřice teenagerů cestuje časem pod dohledem Michaela Baye

Vydáno: 19.12.2013 15:00 - | foto: facebook tvůrce

Michael Bay dává jako producent příležitost celovečerně debutovat začínajícím tvůrcům snímkem cílícím na mládež. Po předělávkách hororových klasik, které byly natočeny v MTV stylu, zkouší další žánr - sci-fi.
Fotografie z filmu  / AlmanacPrvotina Deana Israelita je na databázích stále vedena pod svým původním kryptickým názvem Almanach. Titul byl ale změněn na žánrově mnohem specifičtější Welcome to Yesterday. Ano, má jít o sci-fi o cestování v čase, ale z upoutávky je patrné, že motiv cestování v čase slouží pouze k ozvláštnění teenagerovské dramedie o přátelství, prvních láskách a životních snech v době dospívání.

Původní název Almanach, který pravděpodobně záměrně evokoval Kroniku, dával nepřímo najevo svůj hlavní inspirační zdroj. Ano, formálně půjde o found-footage, ale jak ironicky poznamenává jeden zahraniční kolega, "bude to meta, vole". Metarovina spočívá v tom, že jeden z hrdinů, který nejspíš bude vyprofilován jako hlavní, na videu z oslav svých narozenin objeví v odraze zrcadla sebe samého o několik let staršího. A celý snímek přebírá podobu found-footage, kterou motivuje subžánrem sci-fi o cestování v čase (kameraman a hlavní hrdina jedno jest?).

Zní to ambiciózně, na produkci Michaela Baye až na nezvykle. Jestli ale nepůjde ve výsledku o předvídatelnou teenagerovskou podívanou, která jenom zužitkovává populárni žánr (sci-fi) a formu (found footage), se přesvědčíme až v kině v první polovině března příštího roku. Zatím se můžete podívat na trailer:  

Upoutávka na film Welcome to Yesterday.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY