Bohuš kleje v prvním traileru na druhé Dědictví

Vydáno: 17.12.2013 15:33 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Bolek Polívka a režisér Robert Sedláček plánují na příští rok pokračování kultovní české komedie Dědictví aneb Kurvahošigutntág, tentokrát s podtitulem Kurvaseneříká. Jak si vedou v plnohodnotném traileru?
"Sequelitida" nepostihuje jen americké prostředí, ale i to české. Smutným příkladem může být aktuální trailer na pokračování kultovní komedie z devadesátých let Dědictví aneb Kurvahošigutntag, nyní s podtitulem Kurvaseneříká. Důvod vzniku snímku a bulvární skandály z natáčení nechme stranou a zaměřme se raději na samotnou upoutávku.

Ta bohužel ani náznakem nepřipomíná "vidláckou" poetiku prvního dílu a jeho specifický humor. Mnohem více spoléhá na jednoduchou diváckou nostalgii, která je navozena jak melancholickou hudbou, tak navrátivším hereckým ansáblem (včetně hvězdného nástupu Karla Gotta, jenž bude mít zřejmě větší roli v příběhu) hned v úvodu připomínající divákům, aby si vybavili dvaadvacet let starý originál. 

Svým pojetím druhé Dědictví vlastně připomíná například Sněženky a machry po 25 letech, kteří také přinesli po časové odmlce spíše tesklivou komedii plnou vážnějších témat. O ně se zřejmě bude snažit otírat i nový počin režiséra Roberta Sedláčka (jenž si doposud v domácím prostředí vypěstoval auru trefného komentátora společenského dění), ale uvídíme, jak se mu to ve výsledku podaří. Zatím láká jen na Bohušovy na sílu tlačené a škrobené nadávky - což vlastně možná bude cílovému publiku bohatě stačit.

Trailer zhlédněte níže.

Originální trailer filmu Dědictví aneb Kurvaseneříká


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • ty vole sedláčku ty jsi teda dopadl.prd.prd.stoj... (Anonym, 18.12.2013 18:23) Reagovat

    ty vole sedláčku ty jsi teda dopadl.prd.prd.stojí ti pyj?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY