Vesmír X-Menů a Fantastické čtyřky se rozroste. Hodně.

Vydáno: 06.12.2013 20:18 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

V době, kdy marvelovské snímky jako Avengers nebo Iron Man 3 vydělávají miliardy dolarů, je logické, že každé velké studio bude chtít na tento úspěch navázat. Na řadě jsou Foxové.
Fantastic FourKdyž Avengers během několika týdnů pokořili hravě hranici miliardy dolarů, mohla se konkurenční studia utlouct po tom, aby úspěch marvelovského propojeného univerza napodobily. Malé zárodky, které povedou k velkolepým crossoverům, jsou již vidět u warnerovského Muže z oceli nebo The Amazing Spider-Mana společnosti Sony. Pokračování obou snímků, jenž v prvním případě zahrne Batmana nebo Wonder Woman a v druhém případě supertým záporáku Sinister Six, jsou vlastně předzvěstí mnohem větších projektů, v nichž se budou objevovat postavy ze sdíleného filmového vesmíru. Nyní podobnou expanzi chystá i studio 20th Century Fox.

Ti si totiž najali scenáristu X-Menů (a také několika chystaných spin-offů Star Wars) Simona Kinberga, aby pro ně vytvořil podobné univerzum jako právě to od Marvelu. Což je oznámení, které přišlo "shodou okolností" den po zprávě Bryana Singera, jenž potvrdil na rok 2016 další pokračování X-Menů. Už mutantí série je už sama o sobě dost rozrostlá (trilogie, restart, inbetweenquel, chystaný sequel, dvě sólovky...), tudíž bude zajímavé sledovat, jak ji Kinberg v průběhu tří let, na něž podepsal smlouvu, dále rozvine. A nejen jí.

Foxové totiž vlastní práva i jinou komiksovou sérii Fantastická čtyřka, jejíž reboot se shodou okolností chystá na rok 2015. Studio tak chce, aby Kinberg (a jeho společnost Genre Films) tyto dvě superhrdinské franšízy zkombinovala a ustanovila mu lepší pozici na trhu komiksových velkofilmů. Ve světě rozpohybovaných obrázků to vlastně není žádná novinka - X-Meni i Fantastická čtyřka bojují bok po boku docela často, takže není vyloučeno, že se jich v budoucnu dočkáme v rámci jednoho filmu. 

Čas samozřejmě napoví - před Kinbergem je ohromná spousta práce, nehledě na to, že  kromě této činnosti se věnuje ještě produkci a pod jeho "křídla" spadá například chystaný animovaný seriál Star Wars: Rebels, sci-fi novinka Neilla Blomkampa Chappie nebo nová verze disneyovské Popelky. Být v dnešní době fanouškem komiksů se zkrátka vyplatí.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY