Pokračováni kultovního Dědictví v prvních teaserech

Vydáno: 30.11.2013 21:15 - | foto: facebook tvůrce

Dědictví aneb Kurvahošigutntag patřilo mezi nejpovedenější restituční komedie minulé dekády. Pokračování si ale nevyžádal kultovní status jedničky, nýbrž její hlavní představitel Bolek Polívka, aby se dostal z dluhů.
Robert Jasków, Robert Sedláček, Jitka Čvančarová, Ivana Uhlířová při natáčení filmu Dědictví II / Dědictví IINaději některým dávalo, že se na režijní stoličku diváky nevyžádaného pokračování po letech usadil Robert Sedláček, který se svými filmy stihl vyprofilovat jako velmi trefný ironik. V rámci propagační kampaně byly dokonce zveřejňovány videodeníky z natáčení, které se snažily napodobit zahraniční model popularizovaný Peterem Jacksonem u Pána prstenů a jeho dalších projektech. 

Spolu s promo videi se ale objevily v bulvárních denících zprávy o tom, že se režisér často z natáčení ztrácel a byl nalezen až druhý den v úplně jiném městě. První dva teasery nasvědčují tomu, že žádná kompetentní osoba na place být nemohla. Pouze s výjimkou kameramana, protože barevné ladění i kompozice svědčí o určité promyšlenosti.

Na dva teasery, které sází na nostalgickou vlnu, protože se v nich objevují dvě staré známé postavy, se můžete podívat pod textem. Podtitul pokračování sice zní "Kurvaseneříká", ale po jejich zhlédnutí si dané slůvko nejspíš neodpustíte. 

Dědictví aneb Kurvaseneříká - teaser č. 1.

Dědictvi aneb Kurvaseneříká - teaser č. 2.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • když byl první díl, tak se naši pisálci mohli... (Anonym, 01.12.2013 16:42) Reagovat

    když byl první díl, tak se naši pisálci mohli strhat, jak je to hrozné, přestože filmu na festivalu v Moskvě tleskali ve stoje, nyní mám podezření, aby to nebylo podobně, tak nevím...

    • Re: když byl první díl, tak se naši pisálci mohli... (Marek, 17.12.2013 12:41) Reagovat

      Věta, kterou jste napsal, umožňuje dva různé výklady záměrně, nebo je to dáno stylistickou neobratností? Kteří čeští recenzenti tleskali prvnímu dílu na moskevském festivalu ve stoje a poté ho ve svém textu strhali? Nebo to bylo myšleno tak, že moskveský festival je pro kritický konsenzus určující víc než české kritiky na Dědictví? Je ale pravda, že Dědictví bylo po letech doceněno, i když hlavně díky tomu, že ho bylo možné srovnávat s mnohem větším počtem restitučních komedií, které byly naprosto otřesné.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY