Ethan Hawke, Milla Jovovich, Ed Harris a Shakespeare

Vydáno: 29.11.2013 17:11 - | foto: facebook tvůrce

Michael Almereyda před třinácti lety natočil modernizovanou shakespearovskou adaptaci Hamleta s Ethanem Hawkem v hlavní roli. Od tohoto srpna pracuje na další, která tradiční shakespearology asi moc nepotěší.
Plakát filmu  / CymbelineCymbelín je málo známá hra Williama Shakespeara, která vychází z legendy o keltském králi Británie Conubelinovi. Práva jsou volně dostupná, a tak se režisér a scenárista Michael Almereyda rozhodl "navázat" na svou adaptaci Hamleta, kterou přenesl do New Yorku počátku 21. století, zmodernizovanou verzí Cymbeline.

V příběhu lásky, zrady a žárlivosti mezi dvěma znepřátelenými skupinami (a ne, není to Romeo a Julie) si stejně jako v Hamletovi zahraje titulní roli Ethan Hawke. K němu se připojí Ed Harris, Milla JovovichAnton Yelchin či Dakota Johnson. Svár mezi římským a keltským rodem bude přenesen do ulic, a tak nebudou chybět ani přestřelky, automobilové honičky a další atrakce.

Návrat k produkčnímu cyklu shakespearovských adaptací, které cílí na mládež a které dění aktualizují, započal v 90. letech (na indie scéně Mým soukromým Idahem a v komerční sféře je popularizovala MTV verze Romeo a Julie). Americký distributor Cymbelína zatím není, ale snímek je už (před)prodán v několika světových teritoriích. Na upoutávku (v nepříliš dobré kvalitě) se podívejte níže:

Originální trailer filmu Cymbeline


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY