Kinopremiéry: Scottův Konzultant v obležení sexu

Vydáno: 28.11.2013 09:53 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Vzhledem k dozvukům končícího Festivalu francouzského filmu najdete aktuálně v kinech hned deset novinek. Mimo snímků ze země galského kohouta upoutá rozhodně krimi Ridleyho Scotta Konzultant. A nechybí ani předvánoční disneyovka.
Konzultant (The Counselor) (CinemArt)

Český plakát filmu Konzultant / The CounselorKriminální drama Ridleyho Scotta podle scénáře uznávaného spisovatele Cormaca McCarthyho přichází do našich kin s pověstí komerčního propadáku a ani zámořské recenze nejsou bůhvíjak nadšené. Zatím to tedy vypadá, že hvězdně obsazený snímek (namátkou Brad Pitt, Javier Bardem, Michael Fassbender, Cameron Diaz, Penélope Cruz) bude zřejmě patřit k tomu nejhoršímu ve filmografii slavného tvůrce. Uvidíme, jak to nakonec dopadne v našich končinách, ale vzhledem ke zúčastněným jménům jsou očekávání vysoká, což může snímku uškodit.

Synopse: Vysoce postavený advokát (Michael Fassbender) se prostřednictvím majitele nočního klubu Reinera (Javier Bardem) přimotá k pochybnému obchodu s drogovým kartelem. Oba si ale brzy uvědomí, že dohoda, kterou podepsali, jim kromě pohádkových zisků přináší i spousty problémů, kterým musí čelit. Když poznají, že už nejsou hráči, ale jen figurky ve hře, je příliš pozdě.

Zajímavost: Film je věnován zesnulému bratrovi režiséra Tonymu, kvůli jehož smrti bylo natáčení na dva týdny přerušeno.

Oficiální trailer filmu Konzultant / The Counselor

 Pozdravy ze spermabanky (The Delivery Man) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Pozdravy ze spermobanky / Delivery ManTěžko říci, zda můžeme od komedie v hlavní roli s Vincem Vaughnem očekávat něco nového. Námět tedy vypadá poměrně originálně, jde spíše o to, jaká bude úroveň vtípků a humoru a zda bude titulní představitel hrát něco jiného než obvykle. Jméno režiséra a scenáristy Kena Scotta příliš známé není, takže v tomto ohledu příliš moudří nebudeme. I v tomto případě ale platí, že zámořské výdělky jsou dosti tragické. Premiéra bez větších záruk.

Synopse: Čtyřicátník David Wozniak (Vince Vaughn) je single, životem se protlouká v mikině a teniskách a nechybí mu vlastně nic kromě zodpovědnosti a jakýchkoliv ambicí. Leckdo by ho označil za "lůzra". Před dvaceti lety ale daroval za peníze sperma a jeho spermabanka mu teď posílá velmi zajímavé úroky. Zjišťuje, že je otcem zhruba pěti set dětí, které teď požadují odtajnění jeho identity. David se rozhodne podívat pravdě do tváře a otevře obálky se všemi jmény a fotografiemi potomků. Je to dobrý nápad?

Zajímavost: Chris Pratt, který se objeví v jedné z rolí, přibral kvůli filmu okolo třiceti kilogramů.

Český trailer filmu Pozdravy ze spermobanky / Delivery Man

Ledové království (Frozen) (Falcon)

Český plakát filmu Ledové království / FrozenPoslat do kin animák měsíc před Vánoci bývá většinou sázkou na jistotu. Letos se k tomu odhodlalo studio Disney, které se navíc inspirovalo jednou z pohádek slavného Hanse Christiana Andersena a pokusí se svézt na vlně čím dál populárnějších severských filmů. Nesmí samozřejmě chybět ani třetí rozměr, který navyšuje cenu vstupenky. Uvidíme, jak se nakonec vše podaří a do jaké skupiny disneyovek se tento snímek zařadí. Sluší se dodat, že o režii se podělili poměrně ostřílený Chris Buck a debutující Jennifer Lee

Synopse: Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se setkávají s extrémními podmínkami, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem. Navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě.

Zajímavost: Při tvorbě filmu si animátoři skutečně nechali do studia dopravit živého soba, aby nastudovali jeho pohyby a chování. 

Český trailer filmu Ledové království / Frozen

Plakát filmu Únos / The FactoryÚnos (The Factory) (Intersonic)

Americko-australský kriminální thriller z loňského roku se do našich kin dostává prakticky bez jakékoli propagace, takže odhadovat jeho šance je velmi těžké. Dle synopse se zdá, že půjde o další tuctovou žánrovku, které by možná bylo lépe na videu. Režie se chopil nepříliš známý Morgan O'Neill, který hlavní roli svěřil Johnu Cusackovi. Zdali bude tento snímek něčím víc než jen oddechovkou, už se musíte přesvědčit sami.

Synopse: Zapálený policista Mike (John Cusack) je na stopě vraha řádícího v ulicích Buffala. Když mu zmizí dcera, stává se pro něho případ osobním. Pro nalezení dítěte je ochoten udělat cokoliv, ale tuší, že pokud ho nenajde v průběhu osmačtyřiceti hodin, tak ho asi už nikdy neuvidí.

Oficiální trailer filmu Únos / The Factory

 Život Adéle (La Vie d´Adéle) (Film Europe)

Český plakát filmu Život Adéle / V souvislosti s letošním vítězem festivalu v Cannes se mluví hlavně o otevřených erotických a lesbických scénách. Je jasné, že zejména ty budou pro diváka největším lákadlem. Kromě nich ale v tomto tříhodinovém francouzském dramatu uvidíte mnohem víc. Ohlasy jsou nadšené a nešetří velkou chválou. Režisér a spoluscenárista Abdel Kechiche obsadil do titulních rolí Adèle Exarchopoulos a Léu Seydoux, na které se také snaší jen pozitiva. Vypadá to tedy, že milovníci náročnějších filmů a evropské kinematografie v pravém slova smyslu si i přes značnou délku přijdou na své.

Synopse: Život Adele (Adèle Exarchopoulos) se změnil ve chvíli, kdy potkala Emmu (Léa Seydoux), mladou dívku s modrými vlasy. Ta jí ukázala její pravé já, odhalila její ženskost a dospělost a hlavně dlouho skrývanou sexuální orientaci. Jak se s tak náhlým zjištěním Adele vyrovná?

Zajímavost: Některé scény se natáčely až stokrát.

Originální trailer filmu Život Adéle / La Vie d´Adéle

Český plakát filmu Jen 17 / Jeune & jolieJen 17 (Jeune et jolie) (HCE)

Také komediální drama slavného Françoise Ozona se točí kolem sexu, tentokráte však placeného. Podle dosavadních ohlasů však jde o poměrně povedenou, i když místy hodně černohumornou sondu do ženské duše. Jak to mužský tvůrce zvládl, je ovšem otázkou. Pojistil se údajně výbornými hereckými výkony u nás neznámých tváří a zajímavým a propracovaným příběhem, který by měl být i vtipný. Snad se vše vydařilo.

Synopse: Studentka Isabelle (Marine Vacth) během léta v jihofrancouzském letovisku absolvuje svou první sexuální zkušenost. Prázdninová epizoda je však jen začátkem příběhu zvídavé dívky, která se po návratu do Paříže začne za peníze scházet s nejrůznějšími staršími muži.

Originální trailer filmu Jen 17 / Jeune et jolie

 Parchanti spí dobře (Les Salauds) (Artcam)

Český plakát filmu Parchanti spí dobře / Les salaudsFrancouzsko-německé drama by vzhledem ke svému původu nemuselo být úplně tuctové, ač synopse tak působí. Hodnocení se zatím pohybují okolo lehkého nadprůměru, tak doufejme, že alespoň s tím budeme moci souhlasit. Režírující Claire Denis, která se podílela i na scénáři, se zřejmě pokouší i o jakýsi přesah, tak věřme, že se jí to podařilo. V hlavní roli se objevuje Vincent Lindon, kterého doplňují třeba Chiara Mastroianni nebo Michel Subor. Dost možná zástupce evropské drsné školy.

Synopse: Námořní kapitán Marco Silvestri (Vincent Lindon) se vrací okamžitě na souš, protože chce pomoci své sestře Sandře (Julie Bataille). Její manžel totiž spáchal za tajemných okolností sebevraždu, rodinný podnik se potápí a dcera Justine (Lola Creton) má velké psychické problémy. Nejprve se zdá, že za vším stojí mocný obchodník Edouard Laporte (Michel Subor). Marco se proto přistěhuje do domu, kde žije magnátova milenka (Chiara Mastroianni) s jejich malým synem a plánuje pomstu. Brzy ale zjišťuje, že věci nejsou takové, jaké se zdají být.

Originální trailer filmu Parchanti spí dobře / Les Salauds

Velký závod (La Grande boucle) (Film Europe)

Český plakát filmu Velký závod / La grande boucleI francouzský humor má v tomto týdnu v kinech své zastoupení. Komedie Laurenta Tuela se navíc točí okolo nejslavnějšího cyklistického závodu Tour de France, takže o atraktivní zápletku by mohlo být postaráno. Dle ohlasů se tvůrci pouští i do satiry a kritiky současného cyklistického sportu, tudíž bychom se mohli dočkat i jakéhosi přesahu. V hlavních rolích známé tváře nehledejte, spokojit se musíte s tím, že jde o francouzskou komedii. Mnohým ale tohle stačí. Snad tvůrci nezklamou.

Synopse: Čtyřicátník Francois Nouel (Clovis Cornillac) je dlouholetým fanouškem Tour de France. Většinu volného času tráví na kole, protože tím uniká každodennímu stereotypu. Doma ani v práci ale jeho nadšení nesdílí a myslí si, že je blázen. Když se tedy přihlásí na slavný závod, rozvod je na spadnutí. Nadšenec se ale nevzdává a s pomocí bývalého manažera Rémiho Pletinckxe (Bouli Lanners) si chce svůj sen splnit. Když vyrazí den před profesionály, mohl by uspět. Překážek je ale dost a dost.

Originální trailer filmu Velký závod / La Grande boucle

Klauni (Falcon)

Český plakát filmu Klauni / KlauniKoprodukční komediální drama vznikalo jak u nás, tak i na Slovensku, ve Finsku a Lucembursku a taktéž obsazení je příjemně mezinárodní. Vedle Oldřicha Kaisera a Jiřího Lábuse tak uvidíte třeba Didiera Flamanda, Julie Ferrier nebo Kati Outinen. Scénář ostříleného Petra Jarchovského tentokráte zfilmoval Viktor Tauš, takže se dá očekávat spíše smutnější a melancholičtější podívaná. Uvidíme, jak si tento netradiční tuzemský snímek povede v kinech a jaká budou jeho hodnocení. 

Synopse: Na počátku kariéry vytvořili Oskar (Didier Flamand), Max (Oldřich Kaiser) a Viktor (Jiří Lábus) klaunskou skupinu Busters. Pak se však mezi nimi cosi vážného odehrálo a národem milovaní klauni se mezi sebou nedokážou vystát. Nyní se Oskar vrací po třiceti letech z emigrace, aby v Praze uzavřel svoji uměleckou kariéru. Setkání s bývalými přáteli vede k nevyhnutelné vzájemné konfrontaci. Osud jim tak nabízí ještě jednu šanci, jak to naposledy pořádně roztočit. Dokáží se přenést přes staré spory?

Zajímavost: Námět k příběhu vzešel z hlavy uznávaného mima Borise Hybnera.

Český teaser filmu Klauni / Klauni

Show! (AČFK)

Český plakát filmu Show! / Show!Dokumentární absolventský snímek režiséra a scenáristy Bohdana Bláhovce má být otevřenou kritikou a možná i lehkou satirou na tuzemský showbusiness. Hodnocení jsou zatím překvapivě vysoká a nedlouhý film prý donutí k zamyšlení a možná rozpoutá důležitou společenskou debatu. Je víceméně jasné, že bude potřeba divácká spolupráce a o oddechovku se rozhodně nejedná, ale věřme, že úsilí všech se vyplatí a obě strany budou spokojeny. 

Synopse: Dívčí kapela 5Angels ušla za pět let pod vedením otce jedné ze zpěvaček cestu až k branám popové slávy. Ta je dlážděná umanutostí muže, který ztrácí pojem o tom, kde je ještě otec a kde manažer. Dokument potvrzuje slova o tom, že něco dokázat není vůbec jednoduché.

Originální trailer filmu Show!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY