Pátý Bourne našel režiséra. Bude rychlý a zběsilý

Vydáno: 09.11.2013 15:30 - Zuzana Hofmanová | foto: Universal Studios

Osud páté bourneovky je opředen mnoha mýty. Tentokrát by se ale mohlo začít vyjasňovat - alespoň co se režisérské sesle týče. Paul Greengrass překvapivě režírovat nebude. Za kameru totiž míří režisér jiné populární frančízy.
Justin Lin, Vin Diesel při natáčení filmu Rychle a zběsile 6 / Furious 6Po dementování slibných zpráv z konce léta následovalo ticho po pěšině. Nikdo se nevyjádřil ani k příběhu, ani k návratu Matta Damona. Jenže během onoho ticha se Bourne s pořadovým číslem pět přece jen posunul o kousek dál. Údajně totiž našel svého režiséra. A Paul Greengrass, který své jméno sérii propůjčil hned dvakrát, jím nebude.

Universal Pictures mělo sáhnout po kandidátovi jiné populární akční podívané. Justin Lin právě letos ukončil s velkým práskem své režisérské závazky na Rychle a zběsile, kde vydržel celé čtyři filmy. Po úspěšné šestce se série přesouvá do rukou Jamese Wana, a tak je teď Lin otevřený novým projektům. Nového Bournea má dokonce i společně s Frankem Marshallem, Benem Smitem a Jeffreym M. Weinerem produkovat.

Pátý díl, jehož scenáristou je Anthony Peckham, má navázat na dějovou linku agenta Aarona Crosse. Návrat Jeremyho Rennera je tudíž jistý, což se nedá říct o účasti Matta Damona nebo Rachel Weisz v roli doktorky Marty Shearing.

Studio chce nového Bournea vyslat do akce už v létě 2015.

Zdroj: Variety



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY