Sběratelský Top Gun v digibooku

Vydáno: 09.11.2013 10:51 - | foto: facebook tvůrce

Magic Box na svých oficiálních stránkách zveřejnil náhled sběretalské edice Top Gunu, čímž dal zároveň na vědomí, že chystá její uvedení na trh. Náhled edice spolu se specifikacemi v článku!
Tom Cruise, Kelly McGillis ve filmu  / Top GunMístní trh s nosiči pro domácí kino se nachází ve stavu, kdy jsou na prvním místě balení, která prodávají. O ta přece fanouškům jde, nekritické internetové stránky napojené na e-shopy to přiživují a distributor je rád za každý peníz ušetřený za nezakoupený bonusový materiál a investovaný do různých typů balení. Co na tom, že u nás Top Gun na rozdíl od zbytku světa nevyšel ve 3D (kon)verzi, která je v zahraničních recenzích chválena za prohloubení prostoru a za nový obrazový přepis, jenž se kvalitativně rovná současným referenčním diskům. 

Skepse je ale předčasná, protože společnost Magic Box, která u nás bude Top Gun ve sběratelské edici distribuovat, neuvedla bližší specifikace. Ačkoliv náhled ukazuje pouze jeden disk, je možné, že budou na konec dva - jeden s filmem a bonusy (2D), druhý s filmem (ve 3D). Jisté je, že si fanoušci militantně propagandistického snímku nedávno zasebevražděného režiséra Tonyho Scotta budou moct do sbírky přidat digibook, tj. balení v podobě "knihy", ve které je uložen nosič (či nosiče). Nečekejte ale nic informačně hodnotného, protože by měly dominovat fotografie, které budou místy proloženy textem v podobě citace kultovní hlášky apod.

Disk by přitom měl být totožný, jako u nás již dříve vydaný - s nadprůměrným, ale rozhodně ne nadšeně přijatým obrazovým přepisem a zvukovým mixem plus velkou spoustou přídavných materiálů. Vedle komentáře s početnou a rozmanitou sestavou mluvčích je zásadní dvě a půl hodiny trvající komplexní dokument, který je doplněn historickým exkurzem o letcích, srovnávačkami obrázkových scénářů s dvěma vybranými scénami a promo galerií (vč. 3 kratších fičur, 4 videoklipů a 7 spoty). Spekulace o přítomnosti trojrozměrné varianty na samostatném disku snad Magic Box vyslyší, protože by byla škoda, kdyby se starý obsah zatraktivnil pouze (!) novým přebalem, jako tomu bylo u universalácké série (E.T. - Mimozemšťan, Gladiátor, King Kong). Příběh dvou homosexuálních pilotů-kadetů, jak bývá tato "scottovina" podvatně čtena, by si zasloužil co nej. obraz.

Digibook edice


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY