Sběratelské a prodloužené Argo, fuck yeah!

Vydáno: 04.11.2013 18:18 - | foto: facebook tvůrce

Do konce tohoto roku nevyjde pouze rozšířená verze Hobita, ale i trojoscarové Argo Bena Afflecka. Politický thriller, který zároveň funguje jako trefná politická satira, by se k nám měl dostat i ve sběratelské edici.
BD obal filmu  / ArgoArgo získalo tři Oscary včetně toho za nejlepší film, a tak nepřekvapí, že chce studio Warner Bros. využít předvánočního termínu a uvést ho na trh znovu. Již první vydání patřilo svou bonusovou výbavou k těm nejpovedenějším, a to i u nás, i když jsme se nedočkali prodloužené, o devět minut delší verze třetího celovečerního počinu Bena Afflecka. Vydání druhé edice, jež je naplánována na 4. prosince, tento dluh mělo napravit. Původně to vypadalo, že i tentokrát budeme ochuzeni, a to o materiál, jenž je součástí tzv. Declassified sběratelského balení. Dnes ovšem Magic Box potěšil všechny fanoušky zprávou, že se k nám za cenu stanovenou na 1 499,- přece jenom dostane.

Na poličku si bude možné vystavit 64stránkovou knihu s fotografiemi z natáčení, mapu s vyznačením scén z filmu a plakát falešného filmu i průkazku. Na dvou discích pak bude film a bonusový materiál. Na prvním disku bude na výběr mezi kinoverzí a prodlouženou, která obsahuje několik delších a alternativních scén. K poslechu bude audiokomentář Bena Afflecka a scenáristy Chrise Terria, k poslechu a vidění pak Obraz v Obraze, jenž se zaměřuje především na historický aspekt celé mise. 

John Goodman, Alan Arkin, Ben Affleck ve filmu  / ArgoDruhý disk bude kompletně věnován přidaným materiálům, z nichž většina bude převzata z první edice (recenzovali jsme ji zde), ale najde se i několik novinek. Mezi exkluzivní bonusy bude patřit trojice dokumentů, které blíže představí osobu Tonyho Mendeze, jenž k příležitosti 50. výročí CIA získal za svou záchrannou misi ocenění (Argo Declassified), zaměří se na vyvážení humoru, politiky a Hollywoodu (Ben Affleck´s Balancing Act) a rozebere se hláška, která sithla již zkultovnět (Argo F*uck Yourself). Samozřejmě nebude chybět čtveřice dokumentů o celkové délce osmdesáti minut, která vlastník kinosestřihu na Blu-rayi již dobře zná. Televizní středometrážní dokument Útěk z Iránu: Hollywoodská možnost a Zachráněni z Teheránu: Byli jsme u toho představí skutečně neskutečnou událost, která posloužila jako základ příběhu, z pohledu pamětníků. Absolutně autentické a Spojení mezi CIA a Hollywoodem se zaměřuje na práci filmařů, jejich snahu o věrnost dobovým reálím a konzultacím filmových a agentských profesionálů.

Nadělíte si Argo pod stromeček? V rozhodování vám může pomoct náhled balení: 

Sběratelská B-R edice (CZ verze)



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY