Nymfomanka o den dříve na Boží hod

Vydáno: 30.10.2013 16:06 - | foto: facebook tvůrce

Distribuční společnost Aerofilms uvede Nymfomanku Larse von Triera již 26. prosince – ve stejný den, na jaký je stanovena domácí premiéra v Dánsku. Vybrané kino se jí ale dočká o den dřív.
Fotografie z filmu Nymfomanka / Nymphomaniac„Chceš zažít premiéru nového filmu Larse von Triera Nymfomanka ve svém kině?“, stojí na  českých stránkách nejnovějšího počinu dánského kontroverzního režiséra. Aerofilms se po dvou letech od Aloise Nebela rozhodlo zopakovat marketingově-distribuční strategii, kdy mají diváci možnost oslovit kino v místě svého bydliště či pobytu a poté pro něj hlasovat, přičemž to vítězné – klubové, jednosálové, multiplexové – se dočká předpremiérového uvedení daného titulu.

Strategie byla používána výhradně u klubových snímků, protože se jim tím zajistí jak kýžená publicita (žurnalisté o tom napíší, aniž by byli mediálními partnery), tak se tyto mohou dočkat uvedení na místech, kde by kvůli své neatraktivnosti nemusely být kinaři naprogramovány. Alois Nebel a Nymfomanka ale nejsou úplně neatraktivní počiny, protože za prvním jmenovaným stojí v českém kulturním kontextu kultovní Rudišův komiks a u druhého vedle značky v podobě jména režiséra funguje i promyšlená kampaň spojená se sexem, který prodává v každé době.

Uma Thurman ve filmu Nymfomanka / NymphomaniacDo konce hlasování zbývá 33 dní, ale prozatím to vypadá, že brněnští návštěvníci znovu otevřeného jednosálového kina Scala budou po distributorech první, kdo budou mít možnost zhlédnout Trierův opus, který je kvůli své pětihodinové délce rozpůlen na dvě části. (Jelikož se jedná o kino univerzitní, profesor nejspíš nařídil povinné klikání v anketě pod pohrůžkou vyloučení ze studia. ;)) Druhá část bude k vidění již 9. ledna příštího roku, a tak na vyvrcholení příběhu o nymfomance Joe nebudeme muset dlouho čekat. Předpremiéra „dvojky“ naplánována není, ale útěchou hlasujícím budiž to, že jedenáct vylosovaných si bude moct odnést věcné ceny v podobě finanční odměny ve výši dvou tisic, sady DVD od společnosti Aerofilms či plakát a předplatné do vybraného pražského (Aero, Oko, Světozot), hradeckého (Bio Centrál) či brněnského (Scala) kina. A ti, kteří hlasovali pro vítězné kino, mají vstup na Boží hod zajištěný.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY