Scorsese pod stromeček - potvrzena stopáž a nový trailer

Vydáno: 30.10.2013 08:57 - | foto: facebook tvůrce

Dlouho nebylo jisté, jestli se letos dočkáme jednoho z cinefily nejočekávanějších filmů, novinky Martina Scorseseho The Wolf Of Wall Street. LA Times v této věci přinesly nové informace. UPDATE: Nový trailer!
Leonardo DiCaprio ve filmu Vlk z Wall Streetu / The Wolf of Wall StreetVlk z Wall Streetu bude mít šanci se ucházet o Oscary za letošní rok, protože ho američtí diváci nakonec uvidí o vánočních svátcích 25. prosince. Premiéra byla původně stanovena na 15. listopadu, ale kvůli zdlouhavým post-produkčním pracím se poměrně nedávno její termín odsunul na neurčito. „Zdlouhavými post-produkčními pracemi“ se v tomto případě nemyslí časově i finančně náročné dodělávání triků, nýbrž sestřihání množství materiálu do přijatelné délky, která by vyhovovala jak Martinu Scorsesemu s jeho dvorní střihačkou Thelmou Schoonmaker, tak producentům a kinařům.


Je nevýhodné, aby měl film tři hodiny, protože je pak obtížné ho naprogramovat do více projekčních bloků v jeden den, zvlášť když jde o potenciálně oscarový titul a nikoliv dlouho očekávaný díl franšízového blockbusteru. A jaká že je výsledná stopáž Vlka z Wall Street? Dvě hodiny a čtyřicet pět minut, což je stejně, jako měla ambiciózní biografie a pocta klasickému Hollywoodu Letec a historické drama Gangy New Yorku. Studio Paramount titulu v nadcházející sezóně předávání zlatých plešounů věří natolik, že dokonce přesunulo Jack Ryan: Shadow Recruit na 17. ledna 2014.  

Leonardo DiCaprio ve filmu Vlk z Wall Streetu / The Wolf of Wall StreetV amerických kinech bude Scorseseho (soudě dle upoutávky) komediálnímu dramatu konkurovat dvojice, u které její tvůrci a studia doufají, že zazní alespoň při nominacích na cenu v kinematografii nejvyšší. Walter Mitty a jeho tajný život Bena Stillera nemá příliš pozitivní ohlasy, ale stále doufá v nějakou šanci na úspěch, a lobbisté Weinsteinovi se budou snažit protlačit August: Osage County. Boxerská komedie Grudge Match a akční fantasy 47 Róninů s Keanu Reevesem, které doplňují nabídku, nemá ambice na to se ucházet o ceny a nepředstavuje ani komerční hrozbu, když cílí na zcela jiné diváky než poslední spolupráce Martina Scorseseho a Leonarda DiCapria.

Doufejme, že v České republice si to Nymfomanka rozdá s Vlkem z Wall Street, abychom měli pod stromečkem dvojitou cinefilní radost. Níže se můžete podívat na nejnovější upoutávku, která zdůrazňuje komediální aspekt biografie. Snad již v prosinci uvidíme, jestli se Scorsesemu povedlo udržet tón po necelé tři hodiny. Česká premiéra je prozatím stanovena na 16. ledna příštího roku.

Trailer č. 2 na The Wolf of Wall Street.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY