Tajný projekt s Mandarinem odhalen!

Vydáno: 29.10.2013 08:32 - | foto: facebook tvůrce

Nedávno jsme vás informovali, že se Ben Kingsley během propagace Enderovy hry zmínil o tom, že se díky nedávno dokončenému natáčení vrátil do své role "Mandarina". Tajný projekt je nyní neoficiálně odtajněn.
Fotografie z filmu  / Iron Man 3Je třeba zdůraznit, že jde zatím o neověřenou spekulaci, ale natolik zajímavou, že sama o sobě stojí za samostatnou novinku. Z nabízených možností, jakého že tajného projektu se mohl Ben Kingsley nedávno účastnit, se ukázal Marvel One-Shot jako ten správný. Pokud chcete vědět víc, čtěte dál jenom na vlastní nebezpečí, protože následující odstavec obsahuje spoilery, které se týkají Iron Mana 3.

Mandarin je v komiksovém světě Marvelu ústřední nemesis Iron Mana. Propagace vyvrcholení filmové trilogie Železného muže nasvědčovala tomu, že tento střet bude osudový. Na konec se ukázalo, že Mandarin je pouhý herec Trevor Slattery předstírající identitu blízkovýchodního teroristy, aby posloužil mocenským zájmům zneuznaného a mocichtivého nerda Killiana.

Wallpaper filmu  / Iron Man 3Zvrat rozlítil spoustu komiksových fanoušků, protože zklamal jejich očekávání. Na druhou stranu potěšil vykladače významů, kteří změnu kvitovali jako důmyslnou reflexi Spojených států po 9/11, pro které je po uvedeném datu příznačné vytváření démonizovaných mediálních obrazů k prosazení silových pozic světového hegemona číslo 1. U Marvelů se ale Mandarina nehodlají jenom tak vzdát, a tak přišli s dalším twistem (následují samozřejmě spoilery):

Mandarin jako arcipadouch existuje nejenom v komiksovém, ale i filmovém universu Marvelu - a jednání Trevora Slatteryho považuje za výsměch své identitě a odkazu, který chce zanechat. Chce dát vědět, že s ním máme do budoucna počítat, a tak o sobě dá vědět.

Byli byste raději, kdyby zůstalo u verze z Iron Mana 3, nebo jste za přiblížení se a větší věrnost komiksům rádi?



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY