Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 3. 12. 2021 - 9. 12. 2021

TV tipy: Bezcharakterní želvy ninja slouží papeži a jdou za svým snem

Vydáno: 03.12.2021 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Na začátku prosince lákají televizní dramaturgové na několik zajímavých, ale ne tak výrazných premiér. Velkým tahákem bude asi uvedení druhého dílo hororu To, na programu ale je třeba i režijní debut Andyho Serkise.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Nesmrtelný (Self/less) (pátek 3. 12., Prima Cool, 20.15 - 22.50 / sobota 4. 12., 14.25 - 17.15 / neděle 5. 12., 14.30 - 17.15)

Plakát filmu Nesmrtelný / Self/less
© Facebook tvůrce
Šest let starý akční sci-fi thriller patří mezi ty méně nápadné a dnes si na něj vzpomene už málokdo. Režírující Tarsem Singh v něm překvapivě trochu potlačil sám sebe a vizuální stránka, byť hodně povedená, není tak výrazná jako u jeho předchozích počinů, přesto je asi tím nejlepším. Možná až moc se spoléhal na příběh, který je rozehraný velice zajímavě a nápaditě, jenomže stojí na zvratu, který přijde zhruba v polovině a není tak sofistikovaný, aby šokoval a zcela změnil pohled na předchozí děj, takže pro zkušenějšího diváka až tolik nefunguje. Atmosféra je jinak velmi dobrá, akce sice není moc, ale je taktéž velmi zdařilá a tempo je natolik svižné, že logických lapsů a nedořešených motivů si diváci všimnou až zpětně. Hodně toho zachraňuje i obsazení, v jehož titulní roli se představí solidní Ryan Reynolds, jehož doplňují třeba Natalie MartinezBen Kingsley nebo Matthew Goode. Ideální záležitost na páteční večer, o níž se více dozvíte z naší recenze.

Zajímavost: Byt postavy, kterou hraje Kingsley, je ve skutečnosti luxusním bytem Donalda Trumpa v newyorské Trump Tower.

Český trailer filmu Nesmrtelný / Self/less
Bezcharakterní žena (Woman of Straw) (pátek 3. 12., ČT2, 21.50 - 23.50 / sobota 4. 12., 12.35 - 14.30)

Plakát filmu Bezcharakterní žena / Woman of Straw
© Fine Art America
Britský snímek z první poloviny šedesátých let je v tuzemsku znám jen minimálně, což je svým způsobem škoda. Režírující Basil Dearden v něm vychází z románové předlohy Catherine Arley a právě příběh je to, na co do značné míry spoléhá. V úvodní polovině totiž rozehrává naprosto standardní a poměrně hutné psychologické drama o protivném starci, aby v té druhé naprosto přirozeně a plynule přeskočil do výtečně gradovaného thrilleru, který je promyšlený do posledního detailu. Opíral se i o záměrně pomalé tempo, v němž má čas a prostor vykreslit psychologii i motivaci všech postav, a také o výborně napsané dialogy, zmínit je pak potřeba i skvělá hudba. Výsledek by nebyl tak působivý bez excelentního obsazení, v němž naprosto dominují Ralph RichardsonSean Connery a Gina Lollobrigida, mezi nimiž to báječně jiskří, a jejichž slovní výměny jsou naprosto fantastické. Škoda jen, že s blížícím se koncem je příběhových zvratů až moc a pointa je tak trochu překombinovaná. Hodně raritní tip.

Zajímavost: Connery a Lollobrigida spolu prý během natáčení příliš nevycházeli.

DVD trailer filmu Bezcharakterní žena / Woman of Straw
Jiné verze tebe (Other Versions of You) (sobota 4. 12., Televize Seznam, 20.00 - 22.10 / neděle 5. 12., 13.50 - 15.55)

Plakát filmu Jiné verze tebe / Other Versions of You
© IMDb
Tři roky staré fantasy drama je nejen v našich končinách absolutně neznámé a oficiální cestou se prakticky nedá sehnat. Režisér a scenárista Motke Dapp v něm vycházel z trochu otřepaného, ale pořád atraktivního námětu cestování v čase, který ale změnil na cestování mezi paralelními světy, čímž ho trochu oživil. Opřel se o trochu nevyrovnané tempo, které by někdy potřebovalo být svižnější, protože s přibývajícím časem je klišé přece jen docela dost a občas se vkrádá i nuda. Jinak ale nic špatně nedělá, protože stopáž je naprosto střídmá, atmosféra funguje báječně a podařilo se mu vyvážit i jednotlivé nálady snímku, takže i když převažuje naštěstí nekýčovitá romantika, nechybí ani decentní humor a nějaký ten sentiment, vše do sebe ale zapadá velmi dobře a až na výjimky nejde o prvoplánový útok na emoce. V hlavní roli se objevil Kristopher Wente, jemuž sekunduje především Sara Antonio, ty pak doplní třeba C.J. PerryBrittany Belland nebo Alan Powell. Nenápadný tip na sobotní večer.

Zajímavost: Premiéru si snímek odbyl v květnu 2018 na festivalu v Nashvillu.

Originální trailer filmu Jiná verze tebe / Other Versions of You
Želvy Ninja (Teenage Mutant Ninja Turtles) (sobota 4. 12., Paramount Network, 20.00 - 22.00 / neděle 5. 12., 17.50 - 20.00)

Český plakát filmu Želvy Ninja / Teenage Mutant Ninja Turtles
© Facebook tvůrce
Před sedmi lety vznikla další celovečerní verze legendárního animovaného seriálu, a i když za ním v mnohém zaostala, zásadní ostudu mu neudělala. Režírující Jonathan Liebesman v ní spolehl především na solidní a přehlednou akci, která je na vesměs dětský film relativně drsná, a na svižné tempo, které uhání dopředu a divák se tak moc nenudí. Příběh nemá smysl řešit, protože ten je velmi jednoduchý a zachovává věrnost seriálovému předobrazu. Co už dojem kazí více, je vizuální stránka, protože želví vzhled je hodně zvláštní a postavičky pak vypadají jako loutky a na jejich design se zvyká jen těžko. Je ale možné, že svou zábavností a určitou roztomilostí si dětské a částečně i dospělé publikum získají. Z lidského obsazení nejvíc zaujmou viditelně utlumovaný William Fichtner, jehož záporák je nevýrazný a trochu prkenná Megan Fox. Infantility je tu přece jen postupem času až moc a někdy je to trochu nepřehledné, jako oddechová a částečně nostalgická podívaná ale snímek funguje. Tip pro celou rodinu, o kterém se více píše v naší recenzi.

Zajímavost: Fox si během natáčení zlomila malíček.

Oficiální český teaser filmu Želvy Ninja / Teenage Mutant Ninja Turtles
To Kapitola 2 (It Chapter Two) (sobota 4. 12., Nova Cinema, 22.00 - 01.10)

Český plakát filmu To Kapitola 2 / It Chapter Two
© Facebook tvůrce
Druhá část adaptace monstrózní knihy Stephena Kinga za tou předchozí o dost zaostala a bohužel potvrdila obavy, které ji provázely. Režírující Andy Muschietti v ní více zaujme v úvodu, kdy se pětice hrdinů schází dohromady a vysloveně láká k dalšímu sledování. Postupem času se ale snímek mění na naprosto tuctový horor, který místy působí jako parodie, hudební doprovod je v něm vybrán zcela nevhodně a hutnou atmosféru střídají prvoplánové lekačky, které se brzy opakují a nemají moc co nabídnout. V závěru se přidávají ještě ne úplně vydařené digitální efekty, které už tak rozpačitý dojem ještě víc kazí. Zásadním problémem je neobhajitelná, bezmála tříhodinová stopáž, kterou zbytečně protahují dětské flashbacky, které trochu popírají existenci prvního dílu. Dojem pak kromě několika působivých momentů trochu vylepšuje obsazení, v němž má největší prostor výborný Bill Hader, dále se pak objeví i James McAvoyJessica Chastain nebo Jay Ryan, žádný z nich už ale není moc využitý. Chybět nesmí ani Bill Skarsgård, který ale ke vší škodě není tak děsivý, ale je spíš jen trochu bláznivou karikaturou. Promarněná příležitost, což potvrdí i naše recenze.  

Zajímavost: Menší roli prodavače ve starožitnictví si zahrál sám King.

Oficiální český trailer filmu To Kapitola 2 / It Chapter Two
Dáždnik svätého Petra (pondělí 6. 12., ČT art, 23.30 - 01.00)

Plakát filmu  / Dáždnik svätého Petra
© CSFD
Československo-maďarská komedie z konce padesátých let je dnes zcela zapomenutá a moc se nepřipomíná. Svým způsobem je to škoda, protože režijní duo Frigyes Bán a Vladislav Pavlovič v ní natočilo poměrně dobrou a zdařilou společenskou satiru, která se naváží především do církve, což je i důvod, proč mohla být promítána v kinech. Ve druhém plánu se ale nebojí zesměšnit ani několik dalších lidských vlastností a také určitou fanatičnost dogmat a konvencí, což může z moderního pohledu působit až podvratně. Krom příběhu se ovšem tvůrci opírali i o nádherný a sytě barevný vizuál, poměrně svižné tempo, vesměs pohodovou atmosféru a velmi dobře vybrané lokace. Hlavní role si zahráli Karol Machata a Mari Töröcsik, kterým sekundovali třeba Sándor PécsiSamuel Adamčík nebo István Egri. Pochopitelně, že zub času je na snímku dost znát a v lecčems je překonaný, už jen kvůli neprvoplánovému lidovému humoru a absenci budovatelského podtextu a režimního působení ale za vidění stojí. Další raritní záležitost. 

Zajímavost: Film byl natočen ve dvou různých verzích - ve slovenštině a maďarštině, zároveň se liší i ve střihu a kamerových úhlech.

Televizní spot filmu Dáždnik svätého Petra
Nádech pro lásku (Breathe) (středa 8. 12., Prima Max, 20.00 - 22.25 / čtvrtek 9. 12., 17.35 - 20.00)

Český plakát filmu Nádech pro lásku / Breathe
© Facebook tvůrce
Britské životopisné drama asi nikoho moc nepřekvapí a nejspíš postrádá trochu tvůrčí odvahy, svůj účel ale bez větších problémů splní. Debutující režisér Andy Serkis se v něm nepouští do žádných experimentů, ale spoléhá jen a pouze na sílu příběhu vycházejícího ze skutečných událostí a stačí mu nasadit pomalejší tempo, nastolit dobovou a melancholickou atmosféru a nechat působit velmi decentní emoce, které naštěstí z diváků až na výjimky netahá. Spolehnout se mohl i na určité optimistické podtóny o síle odhodlání a lidského ducha a vyvážený poměr tragična a humoru, který navíc vše skvěle odlehčí a není prvoplánový. Ve slabších chvílích drží snímek nad vodou vynikající obsazení, v němž hrají prim skvělí Andrew Garfield a Claire Foy, kterým pak dělají společnost mimo jiné Diana RiggTom HollanderHugh Bonneville nebo Miranda Raison. Být to celé o chloupek kratší a možná i výraznější, byl by i dojem ještě o něco lepší. Jeden z tipů týdne, o němž se více dočtete z naší recenze.

Zajímavost: Svatební záběry jsou autentické a pochází z archivu rodiny hlavní postavy.

Český trailer filmu Nádech pro lásku / Breathe
Muž, který věděl příliš málo (The Man Who Knew Too Little) (středa 8. 12., Paramount Network, 20.00 - 22.00 / čtvrtek 9. 12., 18.00 - 20.00)

Plakát filmu Muž, který věděl příliš málo / The Man Who Knew Too Little
© Amazon.com
Už z názvu kriminální komedie ze druhé poloviny devadesátých let je jasné, že půjde o parodii na různé špionské filmy a série. Režírující Jon Amiel v ní ale veškerý potenciál nevyužil a spolehl se jen na odlehčenou a pohodovou atmosféru, svižné tempo a střídmou stopáž. Příběh samotný nedrží moc u sebe a je spíš sledem různých scén, které jsou záminkou pro tu velmi dobrý a relativně chytrý humor, tu ale také pro ten trapný, což je velká škoda. Navíc mnohdy nedává moc smysl a logika v něm skoro nefunguje. Nad vodou tak snímek drží výtečný Bill Murray v titulní roli, který tu nechává rozehrávat svůj komický potenciál a i ten nejlacinější vtip dokáže bez potíží prodat, tomu pak přihrávají Peter GallagherAlfred MolinaJoanne WhalleyRichard Wilson nebo Geraldine James. O to větší je škoda, že je to celé zvláštně unylé a na žánr až moc umírněné a tak trochu zastaralé. Nepříliš známá záležitost. 

Zajímavost: Snímek je adaptací románu Watch That Man Roberta Farrara.

Originální trailer filmu Muž, který věděl příliš málo / The Man Who Knew Too Little
Jít za svým snem (Teen Spirit) (čtvrtek 9. 12., Prima Max, 15.35 - 17.35 / pátek 10. 12., 14.05 - 16.00)

Plakát filmu Jít za svým snem / Teen Spirit
© ClickTheCity
Tři roky staré hudební drama se v tuzemských kinech nakonec neobjevilo a dodnes se nedá sehnat žádnou oficiální cestou. Debutující režisér a o něco zkušenější scenárista Max Minghella v něm natočil typický indie snímek, kterých vzniká do roka docela dost a většinou bývají snadno zaměnitelné. Pro tento to platí jen částečně, protože příběhově nejde o nic překvapivého a  náhled do zákulisí talentových soutěží nikoho zásadně neohromí a je plný klišé a značně předvídatelný. Čím ale uchvátí, je vynikající vizuální stránka a aranžmá hudebních vystoupení, která mají nápad a jsou doplněna o skvělou taneční choreografii, čímž připomínají regulérní videoklip. A vlastně vůbec nevadí, že jde o notoricky známé skladby, protože jsou pojaty energicky, výborně zazpívány a dost z nich vyčnívá láska k popu, kterou se tvůrce nijak netají. V titulní roli exceluje Elle Fanning, která navíc vše sama nazpívala a zastínila všechny ostatní, mezi nimiž je jedinou povědomější tváří Rebecca Hall. Nenápadný tip, který by zasloužil o něco lepší vysílací čas.

Zajímavost: Všechny songy nazpívala Fanning v reálu a živě, nešlo tedy o postprodukční zásahy.

Oficiální trailer filmu Jít za svým snem / Teen Spirit
Ve službách papeže (The Agony and the Ecstasy) (čtvrtek 9. 12., ČT art, 20.15 - 22.25)

Plakát filmu Ve službách papeže / The Agony and the Ecstasy
© Movie Poster Shop
Historické drama z poloviny šedesátých let u nás tolik známé není, přitom se ale od ostatních žánrovek své doby moc neliší. Režírující Carol Reed v něm vycházel z literární předlohy Irvinga Stonea a soustředil se především na skvěle napsaný a dle všeho historicky velmi věrný příběh, v němž prakticky absentuje větší akce, přesto je napínavý a naprosto strhující. Opíral se ale i o na Oscara nominované kameru, opulentní výpravu, nádherné kostýmy, hudbu a zvuk, chybět nesmí ani sytá barevnost, vynikající dobová atmosféra a krásné a malebné exteriéry. V titulních rolích excelují Rex Harrison a Charlton Heston, jejichž vzájemné dialogy jsou brilantní a dokonale vypointované a hluchých míst je v nich absolutní minimum. Dojem tak kazí snad jen na svou dobu tradičně přetažená stopáž, která mohla být o něco kratší. Opomíjený tip pro milovníky poctivé a staromilské kinematografie.   

Zajímavost: Aby jeho nos vypadal jako zlomený, nechal si do něj Heston strčit ocelovou tyčku.

Oficiální trailer filmu Ve službách papeže / The Agony and the Ecstasy

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Vrána (14.03.2024 16:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Boy Kills World (09.03.2024 15:30 v Novinky | Trailery)
- Nejhorším filmem je levný krvavý horor (09.03.2024 14:32 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Godzilla x Kong: Nové imperium (16.02.2024 11:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Deadpool & Wolverine v prvním traileru (12.02.2024 08:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Zlá krev: Capote vs labutě (04.01.2024 19:00 v Novinky | Trailery)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu