TOP 20 ČR: I v Česku se chodí na Gravitaci

Vydáno: 08.10.2013 09:41 - Amaya Tomanová | foto: facebook tvůrce

Cuarónova Gravitace boduje i v české kotlině. Během premiérového víkendu zamířila přímo na vrchol a spolu se závodnickými Rivaly srazila Menzelovy Donšajny na bronzovou pozici.
Sandra Bullock ve filmu Gravitace / GravityGravitace Alfonsa Cuaróna vítězí na všech světových frontách. V Česku vydělala více než šest milionů korun, v kinech jí o víkendu zhlédlo téměř sedmatřicet tisíc diváků. Na otvírákový výdělek druhých Šmoulů (7,7 mil.) však Gravitace nedosáhla. Vítězové minulého víkendu - Menzelovi Donšajni - tak byli sraženi hned o dvě příčky. Zdá se, že řadoví diváci sdílí rozčarování z "operního snímku" spolu s filmovými kritiky, a nechají Donšajny klesat ještě níže. 

Po plnohodnotné premiéře se z devětadvacátého na druhé místo vyhoupli Rivalové a vystřídali tak Hru na hraně, která se stala držitelkou stříbrné medaile minulý víkend. Jak se dalo předpokládat, na diváky nezabrala ani kombinace Justina Timberlakea a Bena Afflecka a nechali ničím nevybočující thriller spadnout na sedmou příčku.

Fotografie z filmu Rivalové / RushVzestup zaznamenal i sequelový animák Zataženo, občas trakaře 2, který s výdělkem dvou a půl miliionu poskočil z devátého místa na čtvrté. V horních příčkách se stále ještě sveřepě drží druzí Šmoulové, i když se propadli o dvě příčky, a o devět pozic nahoru se po řádné premiéře vyhoupla Metallica: Through the Never. Naopak s neúspěchem se potýkají animáky Oggy a škodíci a Justin: Jak se stát rytířemOggy se propadl o tři, Justin dokonce o pět příček.

Závěr žebříčku se příliš neliší od minulého víkendu: Jasmíniny slzy sedmnáctou příčku neopustily, pomalý sestup zaznamenává český Revival, o něco strměji se propadají Mortal InstrumentsNejvyšší nabídka a Riddick.

Tento týden se můžeme těšit na francouzský Kapitál, taneční romanci Make Your MoveZmizení s Hughem Jackmanem2 zbraně... a především na český Kameňák 4. Odolá velkolepá vesmírná sci-fi třeskutému humoru pro masy?

TOP 20 ČR: VÍKEND OD 3.10.2013

1. Gravitace 6 mil.
2. Rivalové 2,9 mil.
3. Donšajni 2,6 mil.
4. Zataženo, občas trakaře 2 2,5 mil.
5. Šmoulové 2 787 tis.
6. Millerovi na tripu 616 tis.
7. Hra na hraně 550 tis.
8. Colette 520 tis.
9. Metallica: Through the Never 515 tis.
10. Letadla 442 tis.

11. Kameňák 4 363 tis.
12. Diana 261 tis.
13. Elysium 255 tis.
14. Oggy a škodíci 205 tis.
15. Justin: Jak se stát rytířem 190 tis.
16. Revival 173 tis.
17. Jasmíniny slzy 140 tis.
18. Mortal Instruments: Město z kostí 128 tis.
19. Nejvyšší nabídka 114 tis.
20. Riddick 81 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY