Vraždící panenka Chucky si chce hrát ve třech nových klipech

Vydáno: 11.09.2013 08:00 - | foto: facebook tvůrce

Curse of Chucky bude koncem tohoto měsíce dostupný prostřednictvím digitální i klasické distribuce ve Spojených státech, a tak zintenzivňuje svou kampaň. Tři nové klipy představují návrat k poetice původní trilogie.
Fotografie z filmu  / Curse of ChuckyCurse of Chucky vstupuje za dva týdny do digitální distribuce, když bude dostupný na placených serverech, a další dva týdny na to bude k dostání ve videopůjčovnách a prodejnách na DVD a Blu-rayi. Na nosiče pro domácí kina by se další díl série o panence Chucky (kongeniálně namluvené Bradem Dourifem), do které je převtělená duše sériového vraha Charlese Lee Raye, měl dostat i do České republiky. Bontonfilm plánuje uvést pátou část na DVD a v případě dostatečného zájmu (alespoň dvě stě předobjednávek) i v limitované edici s necenzurovanou verzi na Blu-rayi koncem roku.

O (před)objednání se vás teď snaží přesvědčit tři nové klipy. Z nich je patrné, že po předcházejicích dvou značně sebeuvědomělých a campových (tj. "hrdě pokleslých") dílech, Chuckyho nevěsta a Chuckyho sémě, se duchovní tvůrce celé pentalogie Don Mancini snaží o návrat k poetice původní trilogie Dětské hry. Hlavní devizy budou představovat pomalu budovaná atmosféra, spoléhání se na tradiční hororové postupy v podobě zesílení znepokojujících zvukových efektů i minimalizace umělého i přírodního osvětlení a archaičnost v podobě velkého a starého domu jakožto klasické žánrové propriety. Do toho ovšem nebudou chybět pomrknutí na fanoušky; už zmínky o "osmdesátkách jako tom nejlepším období" a tradiční Chuchyho hlášky potvrzují, že něco ze sebeuvědomělosti a odkazování se k žánrové minulosti rudovlasé hračce zůstalo.    

Fotografie z filmu  / Curse of ChuckyPrvní recenze, které vychází z projekcí na specializovaných festivalech, vyzdvihují právě tuto kombinaci (pečlivě gradovaná hrůza po vzoru Dětské hry, sebeironie z Chuckyho nevěsty a Chuckyho sémě). Shodují se na tom, že takhle dobrý titul určený primárně pro VOD/DVD/B-R trh tady dlouho nebyl a pokud by šlo o završení celé ságy, šlo by o velmi důstojný konec, s nímž by měli být všichni spokojeni. A to i přesto, že je druhý akt slabší, závěr je zbytečně natahovaný a zmizení i objevování se některých postav je ve vyprávění vyřešeno značně neelegantně.

Na trojici videoukázek se podívejte pod textem, na fotografie do galerie.

Klip č. 1: Barb in the Attic.

Klip č. 2: What´s For Dinner?

Klip č. 3: We Found Him.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • dobrý den jsem chuckyho velký fanda a rád bych ... (Dominik Nevoral, 11.09.2013 17:26) Reagovat

    dobrý den jsem chuckyho velký fanda a rád bych věděl kdy ten to dál vejde do kin můžete mi někdo pomoci.

    • Re: dobrý den jsem chuckyho velký fanda a rád bych ... (Marek, 11.09.2013 17:56) Reagovat

      Dobrý den,
      tento díl nejde do kin, nýbrž vychází pouze na DVD/B-R (v USA 8. 10. 2013) a v některých zemích bude k sehnání prostřednictvím digitální distribuce za poplatek (v USA 24. 9. 2013). V České republice je v plánu do konce roku vydání DVD, možná i B-R, pokud bude dostatek předprodejů disku na jednom specializovaném e-shopu.
      To všechno (ok, až na ta konkrétní data) je ale uvedené v prvním odstavci textu. :)

  • panenka chucky (ema frelova, 29.01.2014 15:44) Reagovat

    panenka chacky je strašidelná

  • chucky (ema frelová, 29.01.2014 15:46) Reagovat

    je strašidelná

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY