Pátý Terminátor dostane Thorovým kladivem

Vydáno: 06.09.2013 14:00 - | foto: 2009 Warner Home Video

Variety informovalo, že v jednání o režii pátého Terminátora je především televizní tvůrce, který se zatím v případě blockbusterů neosvědčil. O kom že je řeč?
Fotografie z natáčení filmu Thor: Temný svět / Thor: The Dark WorldO nikom jiném než Alanu Taylorovi, jehož jméno je nejvíce spojováno se seriálem Hra o trůny, ale v jeho filmografii jsou jiné památné televizní pořady jako Sex ve městě, Rodina Sopránů, Odpočívej v pokoji či Impérium - Mafie v Atlantic City. Není ale úplně pravda, že se "v případě blockbusterů neosvědčil", protože režíruje druhého Thora s podtitulem Temný svět, jenž musel při rozhodování producentů sehrát roli.

Taylor ovšem nebyl první volbou, protože byl nejprve osloven Ang Lee a po něm - nejspíš díky indie sci-fi Looper o cestování časem - Rian Johnson, následně Denis Villeneuve, kanadský režisér nominovaný za Požáry na Oscara v kategorii Nejlepší zahraniční film. Zatím se ale nikdo - ani Taylor, ani kdokoliv ze studií, které by pátý díl mělo produkovat (tj. Skydance Productions, Paramount a Annapurna Pictures) - nevyjádřil a informaci nepotvrdil.

Top 10: Počítačem vytvořené postavy ve filmu: T-1000Ví se ovšem, že v plánu není završení linie s Johnem Connorem, ale reboot celé franšízy, který by měl zároveň fungovat jako první část zcela nové trilogie. U ní se předpokládá, že by měla mít podobu válečného snímku, kdy proti sobě stanou stroje a Odboj. Přesto by neměla chybět ikona celé série, Arnold Schwarzenegger, jenž se již dříve nechal slyšet, že se v dalším Terminátorovi objeví. Neví se ale, jak velkou roli bude mít.

Vzhledem ke jménům scenáristů, jimiž jsou Laeta Kalogridis a Patrick Lussier, je možné očekávat cokoliv. Kalogridis zvládla adaptovat tak obtížné látky, jako je Ljuknaněnkova Noční hlídkaProkletý ostrov Dennise Lehaneho, ale Patric Lussier je spíše režisér, který si ke svým videobéčkům píše občas i scenáře (Dracula II: Vzkříšení, Dracula 3: Odkaz, Drive Angry).
Jak tahle kombinace dopadne, bychom měli zjistit v nejnabitější blockbusterové sezóně roku 2015, kdy je premiéra předběžně naplánována na 26. června.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY