Bill Murray říká Dobré ráno, Afghanistáne!

Vydáno: 04.09.2013 18:30 - | foto: Focus Features

Bill Murray se úspěšně přehrál do dramatických či tragikomických rolí. V novém snímku Rock The Kasbah se ale k těm komediálním vrátí pod režijním vedením Barryho Levinsona.
Bill Murray ve filmu Královský víkend / Hyde Park on HudsonV Rock The Kasbah si Murray zahraje vyhaslého hudebního manažera, kterému zbyde už jenom jeden klient, jehož kariéru se snaží pozvednout tím, že naplánuje turné po Afghanistánu. V Afghanistánu ale zůstane sám, než natrefí na malou holčičku s nádherným hlasem. Spolu se - i když ze strany manažera spíše nedobrovolně - vydají na cestu do Kábulu, kde chce dívka soutěžit v tamní obdobě SuperStar, pěvecké reality show The Afghan Star.

Zápletka nedává příliš důvodů k těšení se, zvlášť když je pod scénářem podepsán Mitch Glazer, který se nedávno pokoušel režírovat právě Billa Murraye v Krvi na křídlech, kritikou strhaném snímku o neúspěšném jazzmanovi kradoucím auta. Snad si ale tehdy oba vybrali slabší chvilku a navážou spíš na dickensovské Strašidelné Vánoce, které první zmíněný napsal a druhý v nich hrál ústřední roli Franka Crosse. 

Utěšující je, že Rock The Kasbah by měl režírovat Barry Levinson. V posledních letech spíše různé žánry zkoušející tvůrce má ve své filmografii sice i nepovedené komedie (Jimmy Hollywood, Závist). Společenské satiry s velmi jízlivým humorem mu jdou velmi dobře (Dobré ráno, Vietname!, Vrtěti psem, Co se vlastně stalo), zvlášť když jsou ze zákulisí showbyznysu. Doufejme, že se spojení Barry Levinson - Bill Murray povede alespoň z poloviny tak, jako když se Levinson podílel na scénáři k Tootsie, ve které si Murray zahrál. Projekt bude na festivalu v Torontu hledat potenciální mezinárodní distributory, a tak se mezi nimi najde snad i ten český.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY